Pranešama, kad ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui, kontroliavusiam ir organizavusiam ikiteisminį tyrimą, kaltinamajam aktui surašyti ir bylai perduoti į teismą.

STT pareigūnai atskleidė, kad teisėjas R. Skirtunas per kelis kartus priėmė iš advokato Vitoldo Petravičiaus 32 000 litų kyšį. Pirmą kartą – 2 000 litų už tai, kad naudodamasis pažintimi su kitu valstybės tarnautoju – teismo baudžiamųjų bylų pirmininku, pažadėjęs jį paveikti, kad šis paskirtų į trijų teisėjų kolegiją R. Skirtuną. Antrą kartą – teisėjas priėmė iš advokato 30 000 litų kyšį už tai, kad apeliacine tvarka nagrinėdamas advokatui atstovaujamo asmens Laimono Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą priimtų nuteistajam palankius proceso sprendimus. Paimtą kyšį STT pareigūnai aptiko teisėjo darbo kabinete atlikdami kratą.

Kartu su šia baudžiamąja byla Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai teismui perdavė nagrinėti ir verslininko L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą. Jis kaltinamas teisėjo papirkimu ir tarpininko kyšininkavimu veikiant bendrininkų grupėje su advokatu V. Petravičiumi.

Jau anksčiau, gegužės 30 d., Vilniaus miesto apylinkės teismas už teisėjo papirkimą ir prekybą poveikiu kaltu pripažino advokatą V. Petravičių. Teismo baudžiamuoju įsakymu jam skirta 29 250 litų bauda.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad advokatas V. Petravičius iš nuteistojo verslininko L. Jurgelevičiaus reikalavo duoti ir vėliau per du kartus priėmė 13 tūkst. litų kyšį, už tai pažadėjo paveikti teisėją R. Skirtuną ir jį papirko, kad pastarasis, naudodamasis savo pažintimi, būtų paskirtas į trijų teisėjų kolegiją, apeliacine tvarka nagrinėsiančią L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą.