Praėjusių metų lapkričio 16 dieną Marijampolės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje aukšti Lazdijų rajono politikai ir valdininkai, tarp jų – ir konservatorius Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, išteisinti dėl kaltinimų piktnaudžiavus tarnyba ir korupcija bei kyšininkavimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. Margelis su kitais pareigūnais piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdami tarybos narės Daivos Ambrazevičienės palankumo ir palaikymo Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams Lazdijų rajono savivaldybės tarybos koalicijoje.

Kaltinamajame akte teigiama, kad A. Margelis davė nurodymus savo pavaldiniams Investicijų skyriaus vadovui Vidmantui Pilviniui ir administracijos direktoriui Gintautui Salatkai bei Virgaudui Šerėnui kuo skubiau įsteigti Marijai Bakšienei naują etatą įmonėje "Lazdijų šiluma", kurios vadovas tebėra V. Šerėnas. Anot prokurorų, naujai pareigybei numatytas atlyginimas buvo kelis kartus didesnis nei ankstesnėje M. Bakšienės darbovietėje.