Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjos Nijolės Sušinskienės tapybos darbų parodoje eksponuojami 22 autorės tapybos darbai, sukurti įvairiais kūrybos laikotarpiais. Juose – autorei svarbūs ir artimi žmonės, jos išgyventi jausmai, išreikšti ir perteikti pastelinėmis spalvomis.

Tai jau penktoji personalinė N. Sušinskienės paroda. Pirmąkart autorės darbai buvo eksponuojami 2005 m. Utenos kraštotyros muziejuje personalinėje parodoje „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“ (Henrikas Radauskas). 2007 m. buvo surengta paroda Lietuvos Aukščiausiajame Teisme, 2011 m. – Panevėžio G. Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos galerijoje „2-asis aukštas“ bei Šeduvos miestelio seniūnijoje.

Į Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjos Nijolės Sušinskienės parodos atidarymą buvo atvykę akademikas Pranas Kūris, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjas Egidijus Bieliūnas, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Ričardas Piličiauskas ir šio teismo teisėjai, Aukščiausiojo Teismo teisėja Sigita Rudėnaitė, buvęs Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo teisėjas Zenonas Namavičius, Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai ir darbuotojai, kolegos iš Vilniaus apygardos teismo, autorės vaikystės ir kurso draugai, bičiuliai, šeima.

Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė Ina Kirkutienė, atidarydama parodą, pasidžiaugė, kad tarp teismo teisėjų dirba tokia spalvinga, kūrybinga asmenybė: „Iki šiol pažinojome mūsų kolegę N. Sušinskienę tik kaip nuoširdžią, darbui atsidavusią teisėją, o nuo dabar – ir kaip menininkę. Labai džiaugiuosi, kad šiuos nuostabius paveikslus galime eksponuoti čia, Vilniaus apygardos administraciniame teisme. Tai pirmoji surengta paroda šiame pastate. Ačiū autorei, kad sutiko paskolinti parodai savo darbus“.

Kaip pažymėjo Lietuvos liaudies kultūros centro Tautodailės poskyrio vadovė Teresė Jurkuvienė ir skulptorius Bronius Grušas, N. Sušinskienės darbai labai įtaigūs, emocingi, kupini šviesos ir meilės. Parodos atidaryme grojo folkloro ansamblio „Dijūta“ muzikantai.

33 metų teisėjos darbo stažą (iš jų 25-erius metus dirbo Utenos apylinkės teismo pirmininke) turinti N. Sušinskienė paveikslus tapo laisvalaikiu. Apie kūrybos pradžią N. Sušinskienė rašo: „Domėjausi daile, muzika ir žmonėmis, kurie kuria. Stebėdavausi jų sukurtais, išaugintais ir išpuoselėtais darželiais ir sodais, nėriniais ir mezginiais, skambiomis eilėmis, subtiliais keramikos dirbiniais, nuostabiais drožiniais, bet atrodė, kad ką nors turiu sukurti ir pati. Pabandžiau – ir taip atsirado spalvotos langinės. Pasirodo, spalvos įtraukia į savo pasaulį, kuris yra švelnus, kuriame nėra ginčų, pykčio, nuoskaudų. Atradau kitą, man mielą pasaulį, kurį galiu kurti ir kuriame galiu ilsėtis“.

N. Sušinskienės paroda Vilniaus apygardos administraciniame teisme veiks iki birželio 25 d., pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.