Vilniaus valdžios poziciją kaip teisėtą ir pagrįstą įvertino teismo pirmininko pavaduotojas Donatas Vansevičius, jis byloje buvo paskirtas trijų teisėjų kolegijos pirmininku ir pranešėju. Atskiroji nuomonė yra labai retas atvejis Lietuvos teismuose.

Kaip BNS pirmadienį sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, teisėjas mano, kad Lietuvos gėjų lygos skundas turėjo būti atmestas kaip nepagrįstas, o savivaldybė pagrįstai atsižvelgė į visuomenės ir eitynių organizatorių saugumą.

"Teisėjas konstatuoja, kad eitynes organizuojant Upės gatve pati susirinkimų laisvės esmė nebūtų paneigta. Teisėjas pabrėžia, kad eitynės nėra reklama, o tik pažiūrių išreiškimas viešai, todėl gatvės nustatymas tam neturi reikšmės", - sakė teismo atstovė.

Teismas praėjusią savaitę panaikino savivaldybės sprendimą, kuriuo nurodyta eitynių vieta Upės gatvėje ir įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybės administraciją iš naujo derinti Lietuvos gėjų lygos prašymą eitynes organizuoti Gedimino prospektu.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Antrosios seksualinių mažumų eitynės Vilniuje planuojamos liepos 27 dieną.