Dėl teismo buhalterinėje apskaitoje rastų neatitikimų pirmadienį jis kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

"Praėjusių savaitę Vilniaus apygardos teismo Finansų skyriaus darbuotojai, rengdami eilines ataskaitas metines už 2012 metus, aptiko duomenų, kurie preliminariai leidžia teigti, kad anksčiau dirbusi Finansų skyriaus darbuotoja yra pasisavinusi pinigų Vilniaus apygardos teisme", - per spaudos konferenciją pirmadienį sakė teismo pirmininkas V.Zelianka.

Pasak jo, pasisavinta suma nuo 2012 metų pradžios iki spalio - daugiau nei 20 tūkst. litų.

Pirminiais duomenimis, darbuotoja pinigus pervesdavo į savo sąskaitą.

"Pinigai atsidurdavo ten, kur neturėjo atsidurti", - sakė teismo vadovas.

Pasak jo, ši darbuotoja teisme jau nebedirba. Paaiškėjus šiems faktams, bus aiškinamasi, ar pinigų nebuvo pasisavinta ir ankstesniais metais.

Darbuotoja, kuri įtariama pinigų pasisavinimu, Vilniaus apygardos teisme dirbo nuo pat jo įkūrimo - 1995 metų. Tai viena seniausių teismo darbuotojų, ji buvo atsakinga už finansinius teismo reikalus, "jie buvo jos rankose".

Pasak V.Zeliankos, pinigų pasisavinimu įtariama moteris iš darbo išėjo savo noru, kai vyko Finansų skyriaus reorganizavimas. Dabar teisme dirba visiškai naujai suformuotas Finansų skyrius.

"Atėjo naujas žmogus, buvusiam finansininkei buvo pasiūlytas darbas, su kuriuo ji nesutiko ir ji išėjo savo noru", - sakė V.Zelianka.

Vilniaus apygardos teismo metinis biudžetas siekia apie 10 mln. litų. Gali būti, kad kelių dešimčių tūkstančių litų sumos trūkumą kitiems darbuotojams buvo sunku pastebėti.

Ar iš teismo kasos dingdavo pinigai ankstesniais metais, kol kas nenustatyta, tam bus atliekamas tyrimas.