Siekia atlyginimo

Privataus kaltinimo tvarka vilnietis Renatas Kačinauskas siekia žalos atlyginimo už išgyvenimus, kuriuos patyrė, kai girtas teisėjas Z.Birštonas jį išplūdo Vilniaus apygardos teisme. R.Kačinauskas suskaičiavo, kad neblaivus teisėjas jam turėtų atlyginti 10 tūkst. litų žalą.

Deja, teismo posėdį Kaune teko atidėti jau antrą kartą. Buvęs teisėjas Z.Birštonas neatsiima jam teismo siunčiamų šaukimų į paskirtus posėdžius. „Jis neima tų šaukimų ir piktnaudžiauja“, – Vilniuje Betmenu vadinamas R.Kačinauskas išsakė savo nuomonę.

Vilnietis, teisybės ieškotojas, ir jo gynėjas prašė teismo buvusį teisėją atvesdinti. Šio jų prašymo teismas netenkino. „Nėra jokių duomenų, kad Z.Birštonas žino apie bylą“, – motyvavo teisėjas Dmitrijus Korsakovas.

Gąsdino neatvykimu

R.Kačinauskas neslėpė nepasitenkinimo, kad trečią kartą teks važiuoti į Kauną, nes visiškai nėra garantijų, kad buvęs teisėjas atvyks į kitą posėdį. „Paskutinį kartą atvažiuosiu“, – pyko R.Kačinauskas.

Jis tikino, kad buvusio teisėjo Z.Birštono gyvenamoji vieta nurodyta tiksliai. „Mano draugas netoli gyvena ir mato jį“, – aiškino vilnietis.

Prieš dvejus metus Z.Birštono pasirodymas sugriovė jo kaip teisėjo karjerą. Vilniaus apygardos teismo teisėjas buvo užfiksuotas vos bepastovintis ant kojų ir koneveikiantis aplinkinius.

Teisėjo paasirodymas

R.Kačinauskas aiškino, kad tuo metu Vilniaus apygardos teisme teisėjas Z.Birštonas turėjo nagrinėti jo baudžiamąją bylą dėl pasipriešinimo policijai. Kaltinamasis tada žurnalistams pasakojo, kad apie 10 val. užėjo į teisėjo kabinetą pasiteirauti, ar įvyks posėdis. Kabinete esą pajuto tvyrantį alkoholio kvapą.

Teisėjas, apsivilkęs mantiją, sėdėjo prie stalo. Matėsi padėta taurelė. Z.Birštonas esą ėmęs keiktis, koneveikti R.Kačinauską. Kilo konfliktas.

Netrukus į kabinetą atėjęs teismo pirmininkas liepė Z.Birštonui nusivilkti mantiją. R.Kačinauskas tvirtina, kad kolegos norėję Z.Birštoną išvežti į namus. Bet netrukus atvyko R.Kačinausko pakviesti žurnalistai, kuriuos Z.Birštonas, nepaisydamas įjungtos vaizdo kameros, irgi išplūdo. Paskui teisėjas bandė pabučiuoti žurnalistę.