„Teisėja stengiasi kaip gali, nepasakyčiau, kad nėra problemų, jų negali būti, bet ji tariasi su visais, vienam sunku – nėra ką čia svarstyti, manau, reikia pritarti jos paskyrimui ir paskui padėti“, – Teisėjų taryboje sakė apylinkės teismo teisėjas Pavelas Borkovskis.

Kad L. Braždienė galėtų oficialiai vadovauti Vilniaus miesto apylinkės teismui, reikia dar prezidentės dekreto – jį greičiausiai šalies vadovė pasirašys kitą savaitę, nes penktadienį išvyksta į Miuncheną.

Sprendimą skirti L. Braždiene šalies vadovė nusprendė atsižvelgdama į Atrankos komisijos sprendimą. Šių pareigų taip pat siekė teisėjai Rūta Petkuvienė, Gediminas Viederis, Jolanta Malijauskienė ir Valerijus Paškevičius.

L. Braždienė turi vienuolikos metų teisėjo darbo patirtį, yra Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotoja, šiuo metu laikinai vykdo teismo pirmininko funkcijas.
 
Nuo 2013 m. sausio 1 d. pradėjęs veikti Vilniaus miesto apylinkės teismas yra didžiausias apylinkės teismas Respublikoje. Jame šiuo metu dirba 108 teisėjai.

Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka yra sakęs, kad reorganizuojant apylinkės teismus L. Braždienė pademonstravo gero administratoriaus bruožus, gebėjimą sutelkti darbuotojus sudėtingomis aplinkybėmis, dalykiškai ir skubiai spręsti bet kokias kylančias organizacines problemas, greitai orientuotis kintančioje ir neįprastoje situacijoje.