„Labai gražu prisidėti prie teismų sistemos išgrąžinimo, ne iš tos kitos, blogosios pusės. Kuriant logotipą kilo mintis, kad laikas teismams save visuomenei pristatyti kitaip. Iki šiol mano matyti simboliai, reprezentuojantys teismus, buvo svarstyklės, temidė, teisėjo plaktukas. Pirma mintis matant šiuos ženklus, – tvarkinga, solidu, bet labai jau archaiška. Vis tik persikeliama į elektroninę erdvę, bandžiau įnešti kitoniškumo, kad teismų sistema neatrodytų tokia įsisenėjusi”, - atsiimdamas apdovanojimą sakė Vilniaus dailės akademijos studentas Augustinas Paukštė.
 
Trečiadienį baigėsi Nacionalinės teismų administracijos (NTA) organizuotas konkursas „Iškeisk logotipą į Samsung Galaxy Tab planšetinį kompiuterį”. Du mėnesius vykusiam konkursui dešimt autorių (kompiuterinių grafinio dizaino programų mėgėjų, moksleivių, studentų,  kompiuterinėmis grafinėmis programomis dirbančių profesionalų) pateikė 26 savo kurtus logotipus.

Susumavus logotipų vertinimo komisijos ir naujienų portalo DELFI skaitytojų vertinimo balus, geriausiu logotipu pripažintas A. Paukštės kurtas darbas.
 
„Iš marketingo ir pardavimų pusės yra taip, kad jeigu ženklas yra geras, tai su pardavimais yra viskas gerai. Jeigu ženklas yra blogas, kad ir koks tobulas produktas bebūtų, jis vis tiek neprigyja. Kiekvienas iš mūsų galime surasti produktą, kurį naudojame dėl to, kad patinka tas ženklas”, - teikdamas apdovanojimą akcentavo logotipų vertinimo komisijos narys „Samsung Elctronics Baltics“ Verslo padalinio vadovas Tomas Deržanauskas.
 
Iš Teisėjų tarybos nario, Informacinių technologijų komiteto kordinatoriaus Tomo Šeškausko, Nacionalinės teismų admininistracijos Informatikos skyriaus vyriausiojo specialisto Ernesto Braubarto, „Samsung Electronics Baltics“ Verslo padalinio vadovo Tomo Deržanausko ir portalą kuriančios kompanijos „ATEA” sudaryta vertinimo komisija rinko po tris geriausius logotipus. Dešimties balų skalėje balais vertintas jų vizualinis patrauklumas, tinkamumas portalui, kūrybiškumas ir originalumas, pritaikomumas ir etiškumas.
 
DELFI portalo skaitytojų balsai sudarė 40 proc. galutinio konkurso balo, komisijos – 60 proc. Nacionalinėje teismų administracijoje geriausio logotipo autoriui įteiktas kompanijos „Samsung Electronics Baltics“ įsteigtas prizas – planšetinis kompiuteris „Samsung Galaxy Tab“.

 
Kitais metais startuosiančiame portale gyventojai ir verslo subjektai galės pasinaudoti Lietuvos Respublikos teismų paslaugomis: formuojant ir teikiant procesinius dokumentus teismams, valdant žyminio mokesčio informaciją, susipažįstant su bylos medžiaga, teismo posėdžių garso įrašais ir pan., bei sutaupyti patiriamas išlaidas.

Lietuvos teismų elektroninių paslaugų portalo vartotojai turės galimybę  elektroniniu būdu formuoti ir teikti teismui procesinius dokumentus: pildyti dokumentų formas (šablonus), prisegti skaitmeninius dokumentus ir juos pateikti teismui elektroniniu būdu; elektroniniu būdu valdyti žyminio mokesčio informaciją: sumokėti žyminį mokestį, pateikti prašymus dėl atleidimo nuo žyminio mokesčio ar jo atidėjimo ir juos pagrįsti pridedamais dokumentais; valdyti teismo priskirtų baudų ir priteistų bylinėjimosi išlaidų valstybei informaciją: gauti informaciją apie paskirtas pinigines prievoles, jas apmokėti elektroniniu būdu ir gauti informaciją apie jų apmokėjimą; susipažinti su bylos medžiaga ir gauti teismo dokumentus: proceso dalyviai galės susipažinti su bylos medžiaga elektroniniu formatu, gauti teismo siunčiamus dokumentus ir pranešimus apie įvykius nagrinėjamoje byloje; perklausyti teismo posėdžių garso įrašus.