„Kolegų parodytas pasitikėjimas – didelė atsakomybė, kartu – tai mano 14 metų teisėjo darbo įvertinimas“, – sakė naujasis Teisėjų garbės teismo D. Raižys.
 
Naujojo Teisėjų garbės teismo pirmininko D. Raižio nuomone, išaugusį drausmės bylų skaičių lėmė Teismų įstatymo pakeitimai, pagal kuriuos išaugo asmenų, galinčių inicijuoti drausmės bylos iškėlimą, ratas.
 
„Teisėjų garbės teismui keliami dvejopo pobūdžio uždaviniai: pirmas – nagrinėti bylas dėl galimų teisėjų pažeidimų, o juos konstatavus, skirti adekvačias nuobaudas. Antra vertus, Teisėjų garbės teismas yra tam tikras instrumentas, kuris turi apginti teisėją nuo nepagrįsto apkaltinimo, t. y., užtikrinti jo nepriklausomumą. Objektyvumas ir nešališkumas – pagrindiniai kriterijai, kuriais remiantis bus nagrinėjamos drausmės bylos Teisėjų garbės teisme“, – teigia D. Raižys.     
 
TGT – teisėjų drausmės bylas ir teisėjų prašymus dėl teisėjo garbės gynimo nagrinėjanti teismų savivaldos institucija, sudaroma ketveriems metams iš devynių narių. Po du narius iš Aukščiausiojo Teismo, Apeliacinio teismo ir Vyriausiojo administracinio teismo, tris narius iš visų apygardų administracinių teismų, apygardų teismų ir apylinkių teismų teisėjų į Teisėjų garbės teismą renka Teisėjų taryba.