V. Jankoito skundą išnagrinėjęs teismas pažymėjo, kad nėra teisinio pagrindo nušalintą pareigūną sugrąžinti į darbą toje pačioje policijos įstaigoje, bet į kitas pareigas.

Nuo pareigų Ekologinės policijos vadas buvo nušalintas ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartimi – esą taip greičiau bus atliktas tyrimas, be to, dirbdamas pareigūnas gali pasinaudoti tarnybine padėtimi.

Nušalindamas V. Jankoitą teismas taip pat pažymėjo, kad būtina užkirsti kelią naujoms galimoms nusikalstamoms veikoms padaryti, nes policijos vadui pareikšti įtarimai yra tiesiogiai susiję su jo darbu.

V. Jankoitas prašė laikinai perkelti į pareigas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko, tačiau šis prašymo nepatenkino. Kai šį sprendimą paliko galioti Policijos departamentas, nušalintasis pareigūnas kreipėsi į teismą.

Administracinę bylą išnagrinėjęs teismas pažymėjo, kad toks prašymas negali būti tenkinamas, o nušalinimo metu V. Jankoitas gali įsidarbinti privačiame sektoriuje.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas dar negalutinis – pareigūnas jį galės apskųsti apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

DELFI primena, kad tyrimas pradėtas dėl galimo V. Jankoito piktnaudžiavimo bei kitų su piktnaudžiavimu susijusių nusikalstamų veikų.

Įtariama, kad dar prieš pusantrų metų V. Jankoitas duomenų bazėje patikrino duomenis apie tris asmenis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Policijos departamento Imuniteto valdyba, jį kuruoja Vilniaus apygardos prokuratūra.