Nacionalinė teismų administracija (NTA) praneša, kad TEDK, išnagrinėjusi bendrovės „Kauno grūdai“ teikimą dėl Vilniaus apygardos teismo ir Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų galimai aplaidaus pareigų atlikimo, galimo šališkumo nagrinėjant Vievio paukštyno bankroto bylą, nustatė, kad jis yra nepagrįstas.

Teikime buvo teigiama, kad esą savavališkai buvo pakeista bylą nagrinėjančios teisėjų kolegijos sudėtis.

Atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad teisėjai buvo keičiami todėl, kad dėl komandiruočių ir kitų objektyvių priežasčių negalėjo dalyvauti bylos nagrinėjime.

Teikimo argumentai, kad be pagrindo buvo patvirtinti kreditoriniai reikalavimai, TEDK įvertinti kaip susiję su procesine teisėjų veikla, kuri nepriklauso komisijos kompetencijai.

„Versle konkurencija yra negailestinga, tačiau net ir nuožmiausiose kovose teismai negali tapti kovos įrankiu, kuriuo viena kariaujančioji pusė naudojasi kaip panorėjusi. Deja, Vievio paukštyno bankroto istorijoje teismų veiksmai mums kelia rimtų abejonių, kad pamatinės teisinės sistemos vertybės gali būti paminamos, todėl kreipiamės į atsakingas institucijas ir pareigūnus, ieškodami objektyvaus teismų sistemos atstovų veiksmų įvertinimo – tik tokiu būdu įmanoma išvengti sistemos klaidų, kurios gali sulaužyti žmonių likimus“, – yra sakęs „Kauno grūdų“ valdybos pirmininkas T. Barštys.