Prašymą rengti uždarus posėdžius 15 nukentėjusiųjų atstovaujanti advokatė Simona Selelionytė-Drukteinienė, pažymėjusi, kad bylos nagrinėjimo metu bus pateikta informacija apie nukentėjusiųjų sveikatos būklę. Pasak jos, duomenys apie nepilnamečius asmenys ypatingai yra saugomi, todėl negali būti atskleidžiami pašaliniams asmenims.

Kad byla būtų nagrinėjama neviešai, pritarė ir atrakcionus išsinuomojusios bendrovės „Leander LTU“ advokatas Edmundas Budvytis.

Teismui šį prašymą patenkinus, visa bylos medžiaga tapo nevieša ir visuomenei bus pateikti tik teismo sprendimo rezoliucinė dalis – ar ieškinys patenkintas, ar ne, ir kodėl.

Nukentėjusieji yra pareiškę ieškinį dėl 151 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Šią sumą jie prašo priteisti ne tik iš atrakcionų šeimininkų, bet ir Palangos miesto savivaldybės bei Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

Bendrovės „Leander LTU“ atstovas E. Budvytis teigia, kad žalą nukentėjusiesiems turėtų atlyginti draudimo bendrovė – esą atrakcionai buvo apdrausti.

Atsakovai teismui yra pateikę draudimo polisą. „Atrakcionai buvo apdrausti, žalą turi atlyginti draudimo bendrovė, – yra sakęs E. Budvytis. – Jeigu bus teismo sprendimas ir jis įpareigos žalą atlyginti, teismo nurodymai bus vykdomi“.

Į teismą nukentėjusieji kreipėsi dar praėjusį rugsėjį.

DELFI primena, kad praėjusių metų rugpjūčio 17-osios vakarą Palangoje, J. Basanavičiaus gatvėje, dingus elektrai, vienoje karuselėje įstrigo devyni žmonės, daugiausia – vaikai. Jie keturių-septynių metrų aukštyje beveik valandą sėdėjo žemyn galva.

Palangos savivaldybė teigė, kad atrakcionų parkas J.Basanavičiaus gatvėje ir Meilės alėjoje esančiuose sklypuose veikė neteisėtai, jis neturėjo savivaldybės leidimo tokiai veiklai vykdyti.