Atsako advokatų kontoros TRINITI partnerė Vilija VIEŠŪNAITĖ:

Vadovaujantis Įmonių bankroto įstatymo 26 straipsniu, kreditorių reikalavimus tvirtina teismas ne vėliau kaip per 45 dienas nuo kreditorių ir jų reikalavimų sąrašo gavimo. 

Be to, kaip numato Garantinio fondo įstatymo 6 straipsnio 2 dalis, bankrutuojančios ar bankrutavusios įmonės administratorius, kai įmonė neturi pakankamai nuosavų lėšų atsiskaitymui su darbuotojais, per 2 mėnesius nuo kreditorinių reikalavimų patvirtinimo dienos Garantinio fondo nuostatų nustatyta tvarka privalo pateikti Garantinio fondo administratoriui dokumentus dėl lėšų skyrimo darbuotojų reikalavimams, susijusiems su darbo santykiais, tenkinti.

Detaliau išmokų dydžiai bei gavimo tvarka reglamentuojami 2002 m. gruodžio 31 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 2103 „Dėl išmokų iš garantinio fondo“ (su vėlesniais pakeitimais).

Tikslias garantinio fondo išmokas gali paskaičiuoti tik Garantinis fondas, matydamas visus būtinus buhalterinius dokumentus.

Ne vienerius metus Lietuvos teisininkų komentarus įvairiomis temomis publikuojantis naujienų portalas DELFI savo skaitytojams siūlo užduoti klausimus Jums aktualiais ir svarbiais klausimais – tikimės, kad profesionalių teisės ekspertų požiūris padės ne tik pasirinkti optimaliausią problemos sprendimo variantą, bet ir suteiks žinių, kaip ateityje išvengti nemalonių rūpesčių.

Savo klausimus prašome siųsti elektroniniu paštu: teise@delfi.lt. Aktualiausi atsakymai bus išspausdinti DELFI.