„Kaltinimus vertinu absurdiškai – nieko nepadaręs, buvo pridėta pasiklausymo įranga, norėjau savo supratimu ją išsirinkti, nė vienas centas nebuvo išleistas, manau, Lietuvoje teisybė atsiras“, – DELFI sakė jis.

VLK direktoriui, Bendrųjų reikalų skyriaus vadovui Vytui Sinkevičiui, Informacinių technologijų departamento vedėjui Justinui Vyšniauskui, Informacinės sistemos eksploatavimo skyriaus vedėjui Mindaugui Zlatarinskui bei bendrovei „Gelsauga“ ir jos apsaugos ekspertui Robertui Janickui iškeltą baudžiamąją bylą penktadienį atvertė Vilniaus apygardos teismas.

Teisėjas Pavelas Frolovas bylos taip ir nepradėjo nagrinėti iš esmės – kaltinamojo J. Vyšniausko advokatas teismui raštu pranešė, kad yra užimtas kitoje byloje.

VLK darbuotojų bylą teismas žada pradėti nagrinėti birželio 22-ąją.

A. Sasnauskas nepripažįsta jam mestų kaltinimų ir viliasi, kad teismas atsakys į visus klausimus.

Algis Sasnauskas
„Aš nesuprantu – esu kaltinamas tik todėl, kad norėjau išsirinkti pasiklausymo įrangą, - sakė A. Sasnauskas. – Kažkur kabėjo, kažkur kažkas klausė – ką aš žinau, kas ten klausė: gal privatininkai, tuo labiau, kad visokiausių spaudimų yra buvę... Buvo visi žmonės supanikavę – įsivaizduokite, jeigu ateina naktimis, spausdintuvai išspausdinti, žmonių vaikščiota, varžteliai mėtosi... Visi žmonės buvo sukilę, šurmuliavo, per gamybinius pradėjo kalbėti, tai ką beliko daryti – kaip pagal Čiapajevą, v ogorode tam...“.

VLK vadovas stebėjosi, kad byla užsitęsė: „Gerai, kad tokie dalykai vyksta, tik gaila, kad taip lėtai – 3 metai“, – sakė jis.

Ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba VLK atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai.

VLK direktorius įtariamas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi, kai jo vadovaujama įstaiga organizavo ir vykdė viešąjį intelektinės saugos paslaugų pirkimą.

VLK vadovas kaltinamas tuo, kad, susitaręs su UAB „Gelsauga“ apsaugos ekspertu, pavedė savo pavaldiniams – VLK Informacinių technologijų departamento direktoriui, šio departamento Informacinės sistemos eksploatavimo skyriaus vedėjui ir VLK Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjui – organizuoti pirkimo procedūras taip, kad būtų sudarytos sąlygos nugalėtoju pripažinti bendrovę „Gelsauga“.

Bendrovės darbuotojas R. Janickas kaltinamas dėl padėjimo piktnaudžiauti, dokumento suklastojimo. Šių nusikalstamų veikų padarymu kaltinimas ir juridinis asmuo – bendrovė „Gelsauga“.