Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad nutraukia teisėjai D. Bajerčiūtei iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl viršyto greičio. Už šį pažeidimą Temidės tarnaitei grėsė bauda nuo 400 iki 600 litų.

Atsakomybė teisėjai grėsė dėl to, kad praėjusių metų liepos 28-ąją jos vairuojamas automobilis magistralėje Vilnius-Kaunas viršijo leistiną greitį. Greičio matuoklis užfiksavo, kad teisėjos mašina skriejo 110 km/val., nors toje vietoje leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 70 km/val. greičiu.

LAT teisėjai administracinio teisės pažeidimo protokolą Vilniaus kelių policija surašė sausio 28-ąją - tai buvo paskutinioji diena, kai D. Bajerčiūtė galėjo būti nubausta už padarytą pažeidimą. Policija nepratęsė termino administracinei nuobaudai skirti, o bylą perdavė teismui.

Kadangi terminas patraukti atsakomybėn LAT teisėją jau buvo pasibaigęs, administracinio teisės pažeidimo bylą trečiadienį išnagrinėjęs teisėjas Petras Karvelis neturėjo kito pasirinkimo - bylą buvo priverstas nutraukti.

Tiesa, D. Bajerčiūtė pažeidimą pripažino ir sutiko sumokėti baudą. Su ja DELFI trečiadienio popietę nepavyko susisiekti telefonu