Teismui baigus nagrinėti UAB „Daisva“ bankroto civilinę bylą, FNTT Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą.

Jo metu išaiškinta, kad UAB „Daisva“ direktoriaus pavaduotoja, buvusi atsakinga už bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymą ir grynųjų pinigų laikymą, į apskaitą neįtraukė lėšų, gautų už vienai personalinei bendrovei parduotą šaldytą skerdieną. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad personalinė įmonė iš bendrovės įsigijo skerdienos už daugiau nei 820 tūkstančių litų.

Personalinės įmonės savininkas sumokėjo bendrovės „Daisva“ atstovams už produkciją grynaisiais pinigais. Pastarieji gautus pinigus ir kvitus perduodavo bendrovės direktoriaus pavaduotojai D. S. Tačiau, kaip atskleista ikiteisminio tyrimo metu, nuo 2003 m. sausio mėn. iki liepos mėn. D. S. dalies gautų grynųjų pinigų – 353 940 litų – neužpajamavo UAB „Daisva“ kasos knygoje, neįnešė į bendrovės kasą ir, kaip įtariama, juos pasisavino.

FNTT Panevėžio apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad bankrutavusios bendrovės „Daisva“ direktoriaus pavaduotoja į buhalterinę apskaitą neįtraukė iš viso 94 gautų sąskaitų faktūrų.

Šiais veiksmais jau bankrutavusios bendrovės direktoriaus pavaduotoja padarė nusikaltimą, apibrėžtą Baudžiamojo kodekso 183 str. 2 d. (Turto pasisavinimas). Už jį nustatyta laisvės atėmimo iki dešimties metų baudžiamoji atsakomybė.