Pasak VMVT, reglamentas papildytas naujomis leidžiamomis maiste teršalų koncentracijomis. Įtraukti nauji teršalai: pirolizidino alkaloidai žolelių užpiluose, arbatoje, maisto papilduose, džiovintuose prieskoniuose. Taip pat opijaus alkaloidai aguonų sėklose ir kepiniuose, kurių sudėtyje yra aguonų sėklų. Be to, delta-9-tetrahidrokanabinolis kanapių sėklose ir iš jų pagamintuose produktuose ir erfluoralkilintos medžiagos kiaušiniuose, žuvininkystės produktuose ir žuvyse, mėsoje bei jos subproduktuose.

Šie pasikeitimai iššūkis tiek laboratorijoms, kurios turi pasitvirtinti naujus metodus teršalų koncentracijoms nustatyti ir tam turi turėti didesnius pajėgumus, tiek verslui, gaminančiam ir parduodančiam atitinkamus produktus, teigiama VMVT pranešime žiniasklaidai.

VMVT primena, kad naujajame reglamente, be aukščiau išvardintų teršalų, taip pat nustatytos leidžiamos aflatoksinų, ochratoksino A, patulino, deoksinivalenolio, zearalenono, fumonizinų, citrinino, Skalsiagrybių skleročių ir skalsiagrybių alkaloidų, eruko rūgšties, tropano alkaliodų, cianido rūgšties, švino, kadmio, gyvsidabrio, arseno, alavo, dioksinų, policiklintų aromatinių angliavandenilių, 3-MCPD ir glicidolio, nitratų, melamino, perchlorato koncentracijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją