Pasitikinkite, kurioje vaistinėje išduodamas vaistas

Vaistą nuo COVID-19 gyventojai gali atsiimti būtent „Eurovaistinės“ tinklo vaistinėse kiekvienoje savivaldybėje, tačiau prieš vykstant į artimiausią vaistinę reikėtų pasitikrinti, ar joje bus galima rasti šį vaistą.

„Vaistą gyventojai galės atsiimti visoje Lietuvoje, nes kiekvienoje savivaldybėje yra bent po vieną ar kelias vaistines, kuriose jį turime. Vaistą labai svarbu pradėti vartoti iškart, todėl gavus gydytojo receptą kviečiame pasitikrinti, kurioje jūsų miesto vaistinėje šį vaistą galite atsiimti“, – komentuoja vaistinių tinklo komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė.

Rolanda Lipnevičiūtė

Sąrašą, kuriose vaistinėse galima atsiimti naująjį vaistą, rasite čia. Vaistinės atstovė sako, kad informaciją apie vaisto likučius ir jį išduodančias vaistines taip pat galima pasitikrinti nemokama linija 8 800 50005.

Vaistas – tik su gydytojo receptu

R. Lipnevičiūtė atkreipia dėmesį, kad naujas vaistas nuo COVID-19 vaistinėse išduodamas tik su gydytojo receptu.

„Per pandemiją gyventojai buvo įpratę, kad pajutus peršalimo simptomus, pirmiausia, turime atlikti testą ir įsitikinti – sergame peršalimu ar COVID-19. Dažnas susirgęs COVID-19 rinkdavosi simptominį gydymą ir į medikus nesikreipdavo, nebent ligos forma būdavo labai sunki. Šiuo atveju kreiptis į gydytoją itin svarbu, nes būtent jis, įvertinęs simptomus ir paciento būklę, gali paskirti gydymą naujuoju vaistu. Atlikus greitąjį COVID-19 testą ir sužinojus, kad sergate šiuo virusu, svarbu nedelsti, nes vaistą reikia pradėti vartoti per 5 dienas nuo susirgimo”, – pasakoja komunikacijos vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją