Prognozuojama, kad itin stiprios magnetinės audros sulauksime jau lygiai po savaitės, trečiadienį, gegužės 24 dieną. Kaip skelbia magnetines audras prognozuojanti svetainė meteoagent.com, ši audra sieks net 5 balus. Dieną prieš tai ir dvi dienos po prognozuojamos vidutinio stiprumo 4 balų magnetinės audros.

Gydytojas M. Biliukas, minėjo, kad magnetinės audros veikia įvairiausio amžiaus pacientus.

„Mes atlikome savo tyrimus, patikrinome, kaip sunkiau sergantys pacientai su miokardo infarktais jaučiasi, kaip vartoja vaistus ir pastebėjome, kad, jeigu jie yra bendro sunkaus stovio, tai vaistų vartojimą smarkiai suintensyvina: prieš magnetinę audrą padidėja tablečių, konkrečiai – nitroglicerino, suvartojamumas 1,5 karto, per magnetinę audrą – 7 kartus virš vidurkio, kitą dieną po magnetinės audros 5 kartus viršija įprastą foną, po to – 2,6, o trečią dieną tai praeina.

Žmonės be reikalo nitroglicerino negeria, patys nežinodami, kodėl jį geria. O geria jį dėl to, kad suintensyvėja skausmai krūtinėje“, – LNK laidai pasakojo M. Biliukas.

Taip pat jis vardijo tokius galimus sveikatos sutrikimus: „Silpnumas. Pakerta kojas. Tas dienas traukia pacientus lova, ima tingėjimas, sutrinka miegas, atsiranda nervingumas, muša prakaitas.

Pirmoji įsijungia neurologinė simptomatika. Po to seka širdies ir kraujagyslių sistemos bėdos: trinka ritmas – ilgą laiką buvęs normalus staiga jis išsimuša. O kai sutrinka širdies ritmas, žmonės sako: „Netraukia variklis. Ten, kur užlipdavau neuždusęs, nebegaliu – reikia pakeliui pastovėti“.

Ir tie tokie atkaklūs ritmo sutrikimai, gydyti tam tikrais vaistais, kad būtų normalus tas ritmas, staiga nei iš šio, nei iš to išsiderina. O kai sutrinka širdies ritmas, padaroma klaida, kad paskui pablogėjusią sveikatą neseka gydymo pakoregavimas – geria vaistus, kaip gėrė iki šiol, o tada padaugėja trombinių komplikacijų, sustiprėja dusuliai, sutinsta kojos“.

Visą interviu su gydytoju galite rasti čia.

Julius Kalibatas

Tuo metu šeimos gydytojas, profesorius Julius Kalibatas LNK žinioms yra minėjęs, kad magnetinės audros sukelia poveikį nervų, širdies ir kraujagyslių sistemai, pakyla net infarkto rizika. Plačiau apie tai galie paskaityti čia.

Valerijus Morozovas

Gydytojas Valerijus Morozovas portalui „Delfi“ skirtame komentare yra rašęs, kad į bet kokius meteorologinius reiškinius labiausiai reaguoja lėtinėmis ligomis sergantys ir pervargę žmonės.

Visą gydytojo V. Morozovo tekstą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)