„Idėja organizuoti sveikatos mugę kilo jau senokai, tačiau vis nebuvo laiko ją įgyvendinti. Visgi per pandemiją pamačiau, kokios menkos visuomenės žinios apie sveikatą, ligų atsiradimo priežastis ir apsisprendžiau, kas toks renginys – labai reikalingas“, – pranešime žiniasklaidai teigė renginio iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė.

Agentūra pernai rudenį ir šį pavasarį surengė pirmąsias Vilniaus sveikatos muges, o paskatinta jų sėkmės renginį nutarė organizuoti ir Šiauliuose. „Jau keletą metų bendradarbiaujame su „Akropoliu“. Kai pasidalinome planais, jie renginiui iškart pasiūlė savo erdves“, – sakė pašnekovė. Šiaulių sveikatos mugė vyks prekybos centro antrajame aukšte esančioje Renginių aikštėje.

Sveikatos mugė

Mugėje dalyvaus daugiau nei pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Juos atrinkome itin kruopščiai, stengėmės, kad siūlomų paslaugų ir prekių asortimentas būtų kuo įvairesnis, apimtų įvairius sveikatos bei sveikatingumo aspektus“, – aiškino organizatorė.

Tai – įvairios diagnostikos ir gydymo įstaigos, vaistinės, reabilitacijos centrai, optikos, odontologijos klinikos, sporto klubai ir grožio salonai, holistinės medicinos įstaigos, jogos ir meditacijos centrai, masažo kabinetai ir t. t. Prekybininkai siūlys sveiko maisto, papildų, agresyvių cheminių priedų neturinčios kosmetikos ir švaros priemonių, įvairių gaminių sveikatai gerinti namų sąlygomis. Be to renginyje dalyvaus kelios valstybinės įstaigos, pvz., Šiaulių teritorinė ligonių kasa, pristatysianti šiuo metu vykdomas nemokamas sveikatos tyrimų programas, Šiaulių technologijos mokymų centras, kurio stende bus galima sužinoti apie galimybę įgyti su sveikatos priežiūrą susijusią profesiją, įvairios sveikuolių bei sporto bendruomenės. „Labai laukiame Lietuvos sveikuolių sąjungos, jų stendai visuomet pritraukia daug lankytojų“, – džiaugėsi V. Viteikaitė.

Atėjusieji turės progą susipažinti tiek su naujausiais medicinos pasiekimais, tiek su senosiomis, tačiau iki šiol plačiai taikomomis sveikatingumo sistemomis, tokiomis kaip ajurveda ar tradicinė kinų medicina. Dėmesys bus skiriamas ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai, būtinybei pailsėti, išmokti valdyti stresą.

„Renginyje bus galima pasikonsultuoti su gydytojais, mitybos specialistais, netgi psichologais, atlikti įvairių testų, išbandyti procedūrų, įsigyti sveikto maisto, kosmetikos, įvairių reikmenų sveikatai, sužinoti apie jūsų mieste veikiančių bendruomenių, organizacijų veiklą bei prie jų prisijungti“, – apibendrino V. Viteikaitė. Ji atkreipė dėmesį, kad tiek paslaugų, tiek prekių mugėje bus galima įsigyti su nuolaidomis, nes jas siūlys patys paslaugų teikėjai, gamintojai ar tiesioginiai atstovai.

Sveikatos mugė

Pasak organizatorės, atlikus apklausą paaiškėjo, kad būtent didelis paslaugų ir prekių asortimentas, galimybė pasikalbėti su sveikatos specialistais ir žemesnės kainos buvo tai, kas labiausiai viliojo lankytojus Vilniaus mugėje. Moteris tikisi, kad renginys įkvėps visuomenę labiau domėtis ir rūpintis savo sveikata, išbandyti naujus dalykus, na ir tiesiog į gyvenimą žiūrėti pozityviau.

„Pastebime, kad „Akropolių“ lankytojai vis daugiau dėmesio skiria sveikam ir tvariam gyvenimo būdui, o rūpestis savo ir artimųjų sveikata išlieka tarp svarbiausių gyventojų prioritetų. Kviečiame šiauliečius atvykti į pirmąją mieste organizuojamą sveikatos mugę ir pasinaudoti proga sužinoti daugiau apie sveikatai gerinti skirtas paslaugas ir prekes, pasikonsultuoti su specialistais“, – komentavo UAB „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Sveikatos mugė

Mugės darbo laikas – nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją