Vitaminų ir mikroelementų perdozavimas pasireiškia įvairiais simptomais, o kai kurių, pvz., kalio, per didelis suvartojimas gali būti ir labai pavojingas.

Skaitytojas Marius įtaria, kad galbūt galėjo perduozuoti vitaminų, todėl jį išbėrė. Jis parašė portalui „Delfi“: „Išbėrė rankas, blauzdas, kirkšnis. Bėrimai atrodo, kaip nuo dilgėlės. Baisiai niežti. Ar taip gali būti nuo vitaminų? Geriu multivitaminus, B grupės vitaminus ir vitaminą D“.

Į šį klausimą sutiko atsakyti dvi sveikatos specialistės – „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Domantė Viliūnaitė ir „Camelia“ vaistininkė Greta Šimkė, kartu plačiau papasakojusios apie vitaminų ir maisto papildų perdozavimo pavojus.

Kai kurie žmonės yra netgi alergiški vitaminui B

G. Šimkė, komentuodama skaitytojo klausimą sakė, kad pirmiausia, būtų naudinga išsiaiškinti detalesnę situaciją. 

„Gali būti, kad alergija pasireiškė ir dėl kitų priežasčių, nesusijusių su vitaminų vartojimu.

Tikėtina, kad Mariaus vartojami tiek D, tiek B grupės vitaminai įeina ir į vartojamų multivitaminų sudėtį. Vartojant šiuos vitaminus per didelėmis dozėmis arba per ilgą laiką, gali pasireikšti alerginės reakcijos. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją