Sausio 10 dieną įsigaliojus sveikatos apsaugos ministro įsakymo pakeitimams, pneumokokinės infekcijos rizikos grupėms priklausančių asmenų sąrašas buvo praplėstas. Nuo šiol Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis nuo pneumokokinės infekcijos galės būti skiepijami ne tik bronchų astma sergantys vaikai, bet ir suaugusieji. Taip pat nemokamai galės būti vakcinuojami visi pacientai, sergantys cukriniu diabetu.

Ligonių kasos primena, kad pacientai skiepijami viena šios vakcinos doze, išskyrus atvejus po kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos. Tuomet tiek vaikai, tiek suaugusieji skiepijami 4 vakcinos dozėmis pagal specialią schemą.

Kas gali nemokamai pasiskiepyti nuo pneumokokinės infekcijos

Nuo pneumokokinės infekcijos norintys pasiskiepyti rizikos grupių asmenys turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Valstybinės ligonių kasos duomenimis, pernai kompensuojama vakcina nuo pneumokokinės infekcijos Lietuvos gydymo įstaigose buvo paskiepyta beveik 8 tūkst. žmonių. Tam prireikė 380 tūkst. eurų iš PSDF.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją