„Affidea“ klinikos šeimos gydytoja Elena Šukė pranešime žiniasklaidai sutiko išsklaidyti visus mitus. Medikė tikina, kad prieš maistą ir valgymo metu išgertas vanduo atlieka šiek tiek skirtingas funkcijas, tačiau abiem atvejais jis yra naudingas.

Pirmiausia medikė skuba paneigti mitą apie „praskiedžiamas“ skrandžio sultis ir sako, kad vanduo, geriamas prieš maistą, kaip tik palengvina maistinių medžiagų virškinimą.

„Vandenyje gali ištirpti maiste esančios naudingos medžiagos, taip organizmui jas yra lengviau pasisavinti, nei neištirpusias. Tačiau yra ir prastesnė vandens gėrimo prieš maistą pusė – vanduo gali sukurti sotumo jausmą, tuomet suvalgysime ne visą suplanuotą porciją, tačiau po trumpo laiko, vandeniui iš skrandžio pasišalinus, vėl jausimės alkani. Taigi, prieš maistą nereikėtų vartoti itin didelių kiekių vandens“, – pataria medikė.

Dr. Karl atsakė į klausimus apie tai, kiek vandens reikia gerti ir kas nutinka tapus veganu.

Geriant vandenį valgymo metu mažėja tikimybė patirti vidurių užkietėjimą ir pilvo pūtimą, kurie vargina tikrai nemažą dalį žmonių. Atsigėrimas valgant taip pat suteikia mums mažas pertraukėles nuo kramtymo, o tai gali padėti greičiau pajausti sotumo jausmą ir apsaugoti nuo perteklinio maisto suvartojimo.

„Riboti vandens (ar bet kokio kito gėrimo) kiekį valgant rekomenduojama tik žmonėms, kuriuos vargina skrandžio rūgščių refliuksas ar liaudiškai vadinamas rėmuo, nes jis gali paūmėti, kai maistas susimaišo su vandeniu skrandyje“, – perspėja šeimos gydytoja E. Šukė.

Vanduo ne tik gerai veikia virškinimo sistemą, bet ir praturtina organizmą būtinais mineralais: kalciu, magniu, natriu. Mineralinis vanduo „Uniqa“ savo sudėtyje natūraliai turi ir jodo, kuris padeda palaikyti normalią pažinimo funkciją, energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, normalią odos būklę ir normalią skydliaukės hormonų gamybą bei skydliaukės veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją