Pateikiame penkis patarimus, kurie per vieną dieną padės išsivalyti, atsikratyti pilvo pūtimo ir sugrąžinti mitybą bei sveikatą į teisingas vėžes:

1. Pradėkite nuo citrinų vandens.

Dieną pradėkite pabudę su stikline šilto arba šalto vandens su citrina. Citrinoje esantis pektinas padeda virškinti, todėl citrina yra fenomenalus detoksikuojantis maistas. Vanduo su citrina taip pat padeda pažaboti apetitą ir didina sotumą, skelbia „Today“.

Energijos suteikimas virškinamajam traktui skamba kaip puikus būdas pradėti dieną, tiesa? Be to, maža citrinos skiltelė, kyšanti jūsų puodelyje, primena jūsų smegenims: „Ei, šiandien renkuosi sveiką maistą!“

2. Pusryčių metu sumažinkite pilvo pūtimą.

Benedikto kiaušiniai

Po vandens pasistiprinkite maistu! Tai bus naudinga jūsų medžiagų apykaitai po nakties miego. Atliekant mini apsivalymą, klientams patariu per pusryčius praleisti duoną, dribsnius ar bet kokią jų versiją, nes dėl jų jūsų organizmas sulaikys daugiau vandens, ir vietoj to sutelkti dėmesį į baltymus, kurie suteiks sotumo. Kiaušinių ir lašišų mišrainė – puikus baltymų ir medžiagų apykaitą skatinančių omega-3 rūgščių derinys dienos pradžiai.

3. Išvalykite savo mitybą.


Įsitikinkite, kad valgote pusryčius, pietus, vakarienę ir bent vieną užkandį (visiškai nepraleiskite valgymų!) ir įsitikinkite, kad juos sudaro tik sveiki, tikri maisto produktai. Nuosekliai valgydami visą dieną, padėsite pagrindą nuolatinei sveikai mitybai. Kalbu apie daug daržovių, liesus baltymus, pavyzdžiui, žole maitintą kepsnį, vištieną, žuvį, kiaušinius, ir sveikus riebalus iš riešutų, sėklų, alyvuogių, avokadų ar kokosų.

Šiandien atsisakykite supakuotų, perdirbtų maisto produktų (net ir „sveikų“). Taip užtikrinsite, kad iš savo mitybos raciono pašalinsite perteklinį natrį, dirbtinius ingredientus ir cukrų. Be to, atsisakykite druskinės ir maistą gardinkite tik žolelėmis ir prieskoniais. Pamatysite, kad tai gali padėti labai pakeisti jūsų išvaizdą ir savijautą. Net po vienos dienos!

4. Išgerkite popietės arbatos.

Kiaulpienių šaknų arbata

Išgerkite puodelį kiaulpienių šaknų arbatos su popietiniu agurkų ir migdolų užkandžiu. Kiaulpienės gali padėti pagerinti virškinimą, o tinkamas drėkinimas susijęs su viskuo – nuo sveikos medžiagų apykaitos iki energijos ir geros odos būklės. Jei kiaulpienės jums nepatinka, verčiau rinkitės žaliąją arbatą, kad gautumėte antioksidantų ir pagerintumėte medžiagų apykaitą.

5. Judėkite!

Makšta

Padidėjęs širdies ritmas reiškia, kad padidės kraujotaka. Tai, savo ruožtu, padės jūsų organizmui pačiam išplauti toksinus. Jums net nereikia eiti į sporto salę, kad prakaituotumėte, treniruotis galite beveik bet kur.