Sugalvojo pavojingą idėją

Elizabeth Jane Cochran gimė 1864 metais, gegužės 5 dieną Pensilvanijoje, JAV. Tačiau pasauliui ši moteris žinoma Nellie Bly vardu – neįtikėtinos drąsos žurnalistė, laikoma viena pirmųjų tiriamosios žurnalistikos pradininkių.

Dėl pinigų trūkumo šeimoje, mergina negalėjo baigti mokyklos ir padėjo savo mamai dirbti pensionate. Po kurio laiko E. J. Cochran buvo pasamdyta rašyti į „Pittsburgh Dispatch“ laikraštį kaip apžvalgininkė. Tuo metu ji pasivadino Nellie Bly slapyvardžiu. Nors šis darbas jai sekėsi gerai, o apžvalgos sulaukdavo daug dėmesio, N. Bly galėdavo rašyti tik tekstus, skirtus moterims.

Norėdama domėtis rimtesnėmis temomis, ji pradėjo ieškoti naujo darbo ir po kurio laiko įsidarbino „New York World“ laikraštyje. Kartu su šio laikraščio redaktoriumi N. Bly sugalvojo pavojingą idėją – parodyti visuomenei, kaip „gydomos“ psichinės ligos, ir kokiomis sąlygomis turi gyventi pacientai, patekę į psichiatrinę ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją