Pasak „Pasikalbėk“ bendrasteigėjos Vaidos Stankutės, emocinės sveikatos paslaugų Ukrainos gyventojams ir svetur gyvenantiems ukrainiečiams šiuo metu reikia labiau nei bet kada. Patiriamas fizinis ir psichologinis smurtas, baimė, nerimas dėl artimųjų ir nežinia dėl ateities gali turėti rimtų pasekmių žmonių psichinei sveikatai, todėl pagalbos svarbu suteikti laiku.

Psichologas internetu

„Ukrainos žmonės akis į akį susiduria su tikru karu, tad mažų mažiausia, kuo mes galime jiems padėti, yra kalbėtis. Norime suburti kuo daugiau psichologų, galinčių konsultuoti ukrainiečių, anglų ir rusų kalbomis. Mūsų sukurta interneto platforma jiems leis dirbti saugiai ir nuotoliniu būdu“, – teigia V. Stankutė ir prašo dalintis žinia apie platformą tiek su pažįstamais ukrainiečiais, tiek ir psichologais.

„Pasikalbėk” šį projektą nuo šiol augins kartu su psichoterapijos klinika „Gali būti”. Klinikos bendrasteigėjos Lauros Riaubaitės-Pinzar teigimu, iniciatyva jau suvienijo daugiau nei dvidešimt aukštos kvalifikacijos specialistų iš įvairių pasaulio šalių (tarp jų ir Nyderlandų, Latvijos, Švedijos), gebančių dirbti anglų ar rusų kalbomis.

Pasak jos, psichologų susidomėjimas šiuo tarptautiniu projektu pademonstravo žmonių bendrystę ir psichologinės pagalbos svarbą karo akivaizdoje.

Savanoriai psichologai kviečiami registruotis platformos skiltyje čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją