Tai, kad nuo lytinių santykių atbaidyti gali ir amžius, kiek anksčiau portalui „Delfi“ pasakojo Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytojas urologas – seksologas med. dr. Mindaugas Danilevičius.

Atėjus menopauzei, moters organizme hormonų pusiausvyra pasikeičia, ima mažėti estrogenų kiekis, nusilpsta kiaušidžių funkcija ir atsiranda makšties sausumas bei skausmas lytinių santykių metu – visa tai veikia kokybišką seksualinį gyvenimą.

Tuo metu vyrai vyresniame amžiuje rečiau naudoja savo įrankį ir dėl sausumo, nepakankamo lubrikanto kiekio ima plyšti apyvarpės odelė, formuojasi randeliai, atsiranda apyvarpės susiaurėjimas. Sergant kai kuriomis ligomis, pavyzdžiui, cukriniu diabetu, toks randėjimo procesas vyksta dar greičiau ir kartais reikalauja chirurginio įsikišimo – circumcizijos, nes lytiniai santykiai tampa skausmingi ir nebeįmanomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)