Tačiau net ir tokius sveikus produktus, kaip arbata, reikia vartoti išmintingai, nes kitaip žalos gali būti daugiau negu naudos.

Dietistė Vaida Kurpienė patarė ir vaistažolių arbatomis nepiktnaudžiauti, gerti jų ne per daug.

„Jeigu vieną puodelį vaistažolių arbatos išgersite – nieko tokio, o jeigu gersime du puodelius ir daugiau, ji pradės veikti kaip vaistas“, – Nacionaliniame vėžio institute surengtame Pacientų forume kalbėjo V. Kurpienė, įspėjusi, kad sergantiems onkologinėmis ligomis nesaikingas vaistažolių arbatos gėrimas gali netgi sutrikdyti gydymą.

Dietistė atkreipė dėmesį ir į tai, kad arbatą reikia ruošti teisingai.

Nesvarbu, kokią rinksitės: vaistažolių, žaliąją ar juodąją arbatą, būtinai arbatžoles išimkite – nelaikykite jų puodelyje per ilgai. Paprastai ant pirktų arbatų pakuočių būna nurodyta, po kiek laiko arbatžoles rekomenduojama išimti.

Arbata

„Jeigu arbatžolių neišimsite, pradės gamintis karčiosios medžiagos, kurios intoksikuoja organizmą.

Ypač dažnai žmonės klysta su žaliąją arbata, arbatžoles palikdami puodelyje. Taip negalima daryti“, – patarė V. Kurpienė.

Apie arbatą, o taip pat ir apie kavą, šį tą reikėtų prisiminti ir tiems, kuriuos kamuoja gastroezofaginis refliuksas.

Kaip anksčiau portalui „Delfi“ yra sakęs gydytojas dietologas Edvardas Grišinas, tiems, kurie turi šią problemą, kavą, juodąją ar žaliąją arbatą reikėtų ruošti silpnesnę.

Edvardas Grišinas

„Bet, jei ir nuo tokios kavos jaučiasi blogai, jos išvis reikėtų vengti. Kava su pienu kartais simptomus dar labiau paskatina.

Žolelių, vaisinės arbatos dažniausiai būna tinkamos“, – komentavo E. Grišinas.

Visą interviu su dietologu apie tai galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)