Keturi populiariausi Naujųjų metų pasižadėjimai

Kaip pasakoja treneris Andrius Pauliukevičius, tyrimai rodo, kad yra 4 pagrindiniai populiariausi Naujųjų metų pasižadėjimai.

Pirmasis – daugiau judėti. Maždaug apie 50 proc. žmonių nustato sau tokį tikslą.

Antrasis – 49 proc. pažada sutaupyti daugiau pinigų.

Trečiasis – 43 proc. pažada sveikiau maitintis.

Ketvirtasis pasižadėjimas – 37 proc. nori numesti svorio.

Sportas namuose

„Trys iš keturių populiariausių pasižadėjimų yra susiję su kūno formų dailinimu, sveikesniu gyvenimu, svorio metimu. Dar vienas tyrimas, kurį radau, buvo apie tai, kiek žmonių tokius pasižadėjimus įgyvendina. 88 proc. iš jų pasižadėjimų neišpildo“, – sakė A. Pauliukevičius.

Kitas tyrimas, kaip pasakoja treneris, parodė, kodėl žmonėms sunku išpildyti šiuos pažadus. 35 proc. šių žmonių iškėlė sau per didelius tikslus ir jų pasiekti negalėjo.

33 proc. neįgyvendino savo pažadėjimų, nes nesugebėjo sekti savo progreso.

Itin svarbu turėti konkretų tikslą

„Jei sugalvoju, kad noriu numesti svorio, šis tikslas nėra konkretus. Nėra tarpinių stotelių, kurios yra einant link tikslo. Man labai sunku įsivertinti, ar savaitė buvo efektyvi, ar ne. Bet jei sugalvoju, kad noriu numesti 10 kg, turiu numesti 1 proc. kūno masės per savaitę. Mano atveju, turėčiau numesti per savaitę kilogramą. Reiškia, per 10 savaičių galiu numesti šį svorį nežalodamas savo sveikatos“, – kalbėjo treneris.

Pasak jo, jei žmogus neturi konkretaus tikslo, negali sekti progreso ir nežino, elgiasi gerai ar ne.

23 proc. žmonių, pagal tyrimą, išvis pamiršo apie išsikeltus naujus tikslus. Na, o 10 proc. žmonių neįgyvendino savo pasižadėjimų, nes jų buvo gerokai per daug, o laiko – per mažai.

Mankšta

Taip pat treneris pasidalino savo asmenine patirtimi. Pasak jo, 2018 metais, kai kartu su Linu Pernavu buvo rengiamasi pavasario sezono varžyboms, kurios paprastai prasideda balandžio pabaigoje ir tęsiasi iki gegužės, iškart po Naujųjų metų reikėjo pradėti laikytis griežto mitybos plano.

„Bet Linas, kuris buvo labai motyvuotas ir disciplinuotas, savo dietą visada pradėdavo gruodžio 26 dieną. Jis nelaukdavo net Naujųjų metų. Mano manymu, žmonės, kurie pasiekia Naujųjų metų tikslų, juos suformuoja ne kaip Naujųjų metų pasižadėjimus, bet gerokai anksčiau ir pradeda tikslus, užduotis atlikinėti ne nuo pirmadienio, o nuo tada, kai sugalvoja kažką keisti. Linkiu jums sėkmingų Naujųjų metų“, – sakė A. Pauliukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)