Kaip laidoje „Delfi rytas“ sakė dermatologė profesorė Matilda Bylaitė-Bučinskienė, būtent toks laikas saulei – aktyviausias, tad tikrai reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių.

„(Apskritai – „Delfi“) būti saulėje galima, bet jei būnate saulėje, reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių tarp 11 ir 15 val., stengtis dėvėti kepurę, plačiabrylę skrybėlę, kad dengtų pečius ir sprandą, būtinai – akiniai nuo saulės, kurie apsaugo nuo ultravioletinių spindulių. Jei tenka vaikščioti, ilgai eiti, reikėtų prisidengti, – pataria dermatoologė.

– Tas vietas, kurios yra atviros: plaštakos, veidas, nosis, ausys, sprandas, juos būtinai reikia tepti kremu su SPF, kūnui reikia 30 SPF, o veidui, plaštakoms, dekolte rekomenduojama 50 SPF.“

Saulės skleidžiami ultravioletiniai spinduliai yra laikomi vienu iš kancerogenų, galinčių sukelti odos vėžį.

Tai, ką per ilgą laiką savo odai padarė, žmonės supranta per vėlai.

Gydytoja sako, kad apklausus žmonės, kurie susirgo odos vėžiu, visi iki vieno sakė, kad dažnai degindavosi, keliavo Afrikoje, Azijoje, nesisaugojo, turėjo daugkartinių nudegimų iki pūslių, skausmų, kai kurie pacientai dėl to net į ligoninę buvo patekę.

Prof. M. Bylaitė-Bučinskienė sako, kad sveiko deginimosi nėra.

Tai, kad deginimosi metu naudosite kremą nuo saulės, nuo odos vėžio jis neapsaugos.

„Kremai nuo saulės apsaugo nuo stipraus nudegimo. Žiūrint, koks yra filtras, kai kurie kremai jie blokuoja spindulius, atspindi, kad pažaida neitų giliai, bet vis tiek žmogus tų spindulių gauna, neįmanoma apsisaugoti 100 proc.“, – sakė gydytoja dermatologė.

Daugiau apie saulės įtaką mūsų sveikatai žiūrėkite laidos „Delfi rytas" įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)