Kiek trunka ausų skausmas?

Tai priklauso nuo to, kas jį sukelia. Daugumai vaikų ausis pradeda skaudėti dėl infekcijos, kuri paprastai praeina po kelių dienų.

Kaip suprasti, kad kūdikiui ar mažam vaikui skauda ausį

Mažam vaikui gali skaudėti ausį, jeigu jis ją trina ar tempia, nereaguoja į tam tikrus garsu, jeigu jam yra 38 laipsnių ir aukštesnė temperatūra, jeigu vaikas irzlus ir neramus, atsisako maisto, neišlaiko pusiausvyros. Vaikui gali skaudėti tik vieną arba abi ausis.

Kaip pačiam gydyti ausų skausmą

Galima ir pačiam imtis tam tikrų veiksmų, padėsiančių numalšinti ausies skausmą. Galima išgerti nuskausminamųjų, pavyzdžiui, paracetamolio ar ibuprofeno. Beje, jaunesniems nei 16 metų vaikams nereikėtų duoti aspirino.

Taip pat prie ausies galima pridėti šiltą ar šaltą kompresą.

Ko nereikėtų daryti

Šiukštu nereikėtų ko nors (pavyzdžiui, vatos gabalėlio) kišti į ausį. Taip pat nereikėtų mėginti pašalinti sieros iš ausų. Reikėtų saugotis, kad į ausį nepatektų vandens.

Dėl ausies skausmo galima pasikonsultuoti su vaistininku. Jis patars, kokių priemonių galima imtis patiems, ar galima lašinti lašų ar reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją.

Į šeimos gydytoją reikėtų kreiptis, jeigu jūsų vaikui yra labai aukšta temperatūra, jis yra labai karštas ir dreba, jeigu ausis patinusi, jeigu skauda abi ausis, jeigu iš ausies teka skystis, jeigu ausyje kažkas įstrigę, jeigu skausmas tęsiasi daugiau nei tris dienas, jeigu pasikeitė klausa ar prastai girdima, jeigu taip pat skauda gerklę ar vemiama.

Kas sukelia ausies skausmą

Ausies skausmą gali sukelti daugybė dalykų, tačiau kartais priežastis yra nežinoma. Štai kelios galimos priežastys:

Ausies skausmas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)