Baigėsi su antruoju nusileidimu

Dviračių sportą pamėgęs Justinas su bičiuliais nutarė išvykti išmėginti užsienyje esančių trasų. Pradžioje vaikinai nuvyko į parką Lenkijoje, o vėliau patraukė į Čekiją. Tačiau čia įsigytas dviejų dienų bilietas baigėsi jau po antrojo nusileidimo – jo metu Justinas nesuvaldė dviračio, vertėsi ir patyrė sunkią traumą. Lūžo stuburas, rašoma pranešime spaudai.

„Trasa [buvo] iš tikrųjų gan lengva, greita. Dėl to gal per daug atsipalaidavau, įsibėgėjau, o tada ... verčiausi per priekį ir pataikiau galva į medį. Po to neatsimenu, kas vyko, bet iš vaizdo įrašo mačiau, kad šalmą nusiėmiau pats – nors to net neatsimenu“, - pasakoja vaikinas.

Nuo milžiniškų išlaidų apsaugojo ES pasas

Drauge trasa leidęsi draugai iškvietė J. Valčiukui medikus, kuriems iš nelaimės vietos gydymui jį teko skraidinti medikopteriu į už apie 100 kilometrų buvusią Čekijos ligoninę. Vaikinas sako, kad iš karto suprato, jog patyrė stuburo lūžį.

Justinui pasisekė: gydymas buvo sėkmingas ir jis išsaugojo savo gyvybę. Šio įvykio metu vaikinas praktiškai patyrė Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) privalumus: vaikino gydymas po sunkios traumos Čekijoje būtų kainavęs keturženklę ar net penkiaženklę sumą, tačiau skubi būtinosios medicinos pagalba gydymo įstaigose, priklausančiose ES šalių valstybinei sveikatos apsaugos sistemai, yra kompensuojama. Visos jo gydymo išlaidos buvo pilnai padengtos.

Justino prisiminimus ir lemtingo nusileidimo dviračiu akimirkas galite pasižiūrėti vaizdo įraše.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)