Ji, pasak Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) medikų, padeda išgelbėti tūkstančius laiku pasitikrinusių moterų, tačiau specialistai pabrėžia, kad, jei šio pradinio tyrimo metu aptinkama pakitimų – tai jokiu būdu ne nuosprendis, nes pats onkocitologinis testas padeda įvertinti tolimesnių tyrimų poreikį, tačiau juo negalima nustatyti gimdos kaklelio vėžio, rašoma pranešime spaudai.

„Esant pakitimams, atliekama kolposkopija ir biopsija, leidžianti objektyviai patvirtinti arba paneigti ligos diagnozę bei planuoti tolesnę priežiūrą. Naujausios mūsų turimos technologijos leidžia atlikti gimdos kaklelio ir makšties apžiūrą aparatu, kuris vaizdą padidina net keletą kartų, todėl pastebimi net patys mažiausi pakitimai.

Be to, ligoninėje turimas kolposkopas turi ir šalia esantį monitorių, kuris suteikia galimybę tą patį vaizdą vienu metu stebėti, vertinti ir dėl gydymo priimti sprendimą net keliems gydytojams“, – sako RVUL Ginekologijos skyriaus gydytoja Ramunė Šimkevičiūtė.

Be to, gydytoja priduria, kad, esant ryškesniems gimdos kaklelio pakitimams, gali būti atliekama biopsija, kuri būtina sprendžiant dėl gimdos kaklelio operacinio gydymo tikslingumo, o svarbiausia – visos šios paslaugos atliekamos vienoje vietoje.

„Neseniai duris atvėrusiame RVUL Konsultacijų centre turime moderniausia įranga aprūpintą ginekologo kabinetą, kur konsultuojame kasdien ir galime atlikti visas procedūras ir tyrimus bei iš karto, esant reikalui, spręsti dėl gydymo stacionare.

Toks patogumas mūsų pacientėms, kurioms diagnozuojami susirgimai, itin svarbus, nes, natūralu, kad žmogus, susidūręs su sveikatos problemomis, jaučiasi pasimetęs, sutrikęs. O, kai visos paslaugos teikiamos vienoje vietoje – galime garantuoti ir gydymo tęstinumą, ir geresnes psichologines sąlygas pacientei“, – teigia R. Šimkevičiūtė.

Ko reikia?

Vienintelis dalykas, kurį su savimi privalo turėti pacientė, yra pirminės sveikatos priežiūros įstaigos siuntimas ir atlikto gimdos kaklelio onkocitologinio tyrimo rezultatas.

Kaip pasiruošti?

Šiam tyrimui nereikalingas joks išankstinis pasiruošimas ar nuskausminimas, kadangi pati procedūra nėra skausminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją