Pagal naują tvarką mirusio žmogaus inkstus paimti galės šias paslaugas teikianti gydymo įstaiga – Santaros klinikos arba Kauno klinikos, rašoma pranešime spaudai.

Tai reiškia, kad abi Lietuvoje veikiančios universiteto ligoninės, tiek Santaros klinikos, tiek Kauno klinikos turės vienodas galimybes gauti mirusių žmonių inkstus ir atlikti šias sudėtingas operacijas pacientams. Tai labai svarbu, nes turint dvi universiteto ligonines šalyje yra būtina išnaudoti abiejų gydymo įstaigų potencialą ir galimybes padėti žmonėms.

Iki šiol Kauno klinikose atliekant inkstų transplantacijas galėjo būti naudojami tik tų donorų inkstai, kurie gyveno Kaune, o nuo šiol donorų galės būti ieškoma visoje Lietuvoje.

Tais atvejais, jeigu potencialus donoras bus Kauno miesto gydymo įstaigose ir užregistruotas Žmogaus audinių, ląstelių ir organų donorų bei recipientų registre, inkstai bus paskiriami Kauno klinikoms. Tuo atveju, jeigu potencialus donoras bus Vilniaus miesto gydymo įstaigoje ir užregistruotas kaip galimas donoras, jo inkstai bus skiriami Santaros klinikoms. O tuo atveju, jeigu donoras bus bet kurioje kitoje šalies gydymo įstaigoje, inkstai eilės tvarka (kas antras donoras) bus paskirstomi Santaros klinikoms ir Kauno klinikoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)