Uogienės ir grybai žiemai jau paruošti, o daržovių ir vaisių sezonas irgi baigiasi. Tačiau gamtoje yra ir augalų, kuriuos galime rinkti ir organizmą stiprinančius preparatus ruošti iki pat žiemos.

Pasak žolininkės Rasos Subačienės, geriausia šaknis kasti – po pirmųjų šalnų. Tada jos prikaupusios daugiausia maistingų medžiagų.

Žolininkė šaknis pataria kasti toliau nuo miesto, pievose ar miškuose, vietose, kur žemė netręšiama. Tereikia pasiimti kauptuką, kastuvą, pirštines bei indą, į kurį dėsite šaknis, ir jūs jau pasiruošęs paieškai.

Išrovę kiaulpienių šaknis galite nuimti smulkias šakneles ir nuplauti žemes, išpjaustyti pajuodusias vietas, nupjauti šaknies galiuką.

Žolininkė pataria nekasti jų per daug – pririnkti lengviausias darbas, o apdoroti jas kur kas sunkiau.

Apie rudens gėrybes – Mildos Vilčinskaitės pasakojimas.