Naujienų portalas „Bright Side“ pateikia specialistų rekomendacijų dėl septynių maisto derinių. Būtent jų patariama vengti.

Sumuštinis su kava

Kai skubame, greiti pusryčiai, regis, priimtiniausias variantas. BET – jei tariate „taip“ sumuštiniui su sūriu ir kavai, pamirškite visą sūrio naudą. Duonoje esantys greitai įsisavinami angliavandeniai trukdo tinkamai suvirškinti kalcį ir neduoda naudos nervų, širdies ir kraujagyslių sistemai. O jei gersite tirpią kavą, naudos sveikatai apskritai nesitikėkite.

Patarimas: Jei labai mėgstate sumuštinius su sūriu, bent jau vietoje kavos gerkite baltąją ar žaliąją arbatą.

Pomidorai ir agurkai

Labai dažnas salotų derinys. Deja, naujausi tyrimai rodo, kad šių dviejų daržovių derinys gali išderinti biocheminius procesus organizme, dėl to galima kalcinacija, tinimas, o abiejose daržovėse esančių vitaminų organizmas tiesiog iki galo neįsisavins.

Patarimas: pomidorus ir agurkus valgykite atskirai. Pavyzdžiui, vieną dieną susitaisykite salotų su pomidorais ir žalumynais, kitą dieną – agurkų ir įvairių salotų dubenį.

Bulvės su mėsa

Kas gali atsispirti kepsniui su bulvėmis? Kaip gaila, kad šitas derinys visiškai nenaudingas, netgi žalingas. Bulvių krakmolui virškinti reikalinga šarminė terpė, o mėsos baltymams virškinti – rūgštinė terpė. Mėsa ir bulvės skrandyje atsidūrusios vienu metu, gali suketi padidėjusį rūgštingumą, raugėjimą, dujų kaupimąsi ir pan.

Patarimas: Prie mėsos valgykite nekrakmolingų daržovių – šparagų, brokolių, žiedinių kopūstų, šparaginių pupelių ar cukinijų.

Makaronai su mėsa

Tas pats pasakytina ir apie makaronus su mėsa. Seilių liaukos gamina ptialiną ir amilazę, kurie skaido krakmolo angliavandenius (makaronai) į paprastąjį cukrų. Kai paprastasis cukrus susilieja su baltymais (mėsa), susidaro pavojingas derinys, galintis sukelti diabetą ir širdies bei kraujagyslių ligas.

Patarimas: Makaronus geriau valgyti vienus. Rinkitės kietųjų kviečių miltų makaronus, ant jų pilkite žolelių padažų.

Alus su riešutais

Baisiai mėgstamas alaus mėgėjų derinys. Tačiau sūrūs riešutai ne tik nėra sveika, bet ir sukelia dehidrataciją, skatina užsisakyti dar vieną bokalą alaus.

Patarimas: Jei vartojate alkoholį, po ranka turėkite sodos vandens ar paprasto vandens, kad apsisaugotumėte nuo dehidratacijos.

Pieno produktai su ananasais

Kai kurie vaisiai lėtina virškinimą, ypač rytais. Be to, ananasuose yra fermento bromelino, kuris kartu su pieno produktais gali sukelti intoksikaciją.

Patarimas: Su pieno produktais valgykite džiovintus abrikosus ar slyvas.

Pienas ir bananai

Sveikos gyvensenos pasekėjai labai pamėgo šį derinį, nes kokteilis sotus, greitai pagaminamas.

Bet dalis mitybos specialistų mano, kad kai kuriuos vaisius, ypač saldžius, reikia valgyti atskirai. Jie ilgiau virškinami, lėtina visą visos virškinimo sistemos veiklą, ypač jei valgomi su kitais maisto produktais. O pieną irgi geriau gerti atskirai.

Patarimas: Bananai tegu tampa užkandžiu tarp valgymų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)