VLK vadovas džiaugėsi, kad vis didesnė visuomenės dalis atsakingiau žvelgia į savo sveikatą ir domisi privalomojo sveikatos draudimo nauda: „Itin svarbu informuoti žmones apie galimybes pasirūpinti sveikata, suteikti žinių, kada ir už kokį gydymą ar tyrimus nereikia mokėti papildomai, nes už jį mokama Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis. Juk šią informaciją, kuria dalijomės su DELFI skaitytojais, žinoti sveika kiekvienam iš mūsų“, – pabrėžė G. Kacevičius.

Projekte „Žinoti sveika“ įgytos žinios, kurių ant pečių nenešiosite

Visi žinome, kad sveikata yra didžiausias mūsų turtas, tačiau neretai ja susirūpiname tik tada, kai užklumpa liga. Nedaugelis iš mūsų šiame greitai besisukančiame ir streso kupiname pasaulyje nuolat skiria pakankamai dėmesio savo sveikatai. Taip atsitinka ne tik dėl itin greito gyvenimo tempo, bet ir dėl žinių trūkumo. Juk dabar bene kiekvienas galime profilaktiškai pasitikrinti sveikatą ar pasinaudoti įvairiomis nemokamomis sveikatos prevencinėmis programomis, gauti būtinų kompensuojamųjų vaistų, nemokamai išsitirti ir gydytis.

Deja, visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad daugelis tokiomis galimybėmis nepasinaudoja, nes apie jas nežino. Būtent dėl šios priežasties buvo sumanyta Delfi portale įgyvendinti informacinį projektą „Žinoti sveika“. Šiame projekte paprastai ir suprantamai buvo pateikiama informacija apie tai, kokios sveikatos priežiūros paslaugos Lietuvos apdraustiesiems teikiamos nemokamai. „Nemokamai“ reiškia, kad apdraustam privalomuoju sveikatos draudimu mūsų šalyje žmogui už apsilankymą pas gydytojus, jam reikalingus tyrimus, gydymąsi ligoninėje mokėti nereikia, nes už tai moka ligonių kasos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis.

Didelio skaitytojų susidomėjimo sulaukė straipsniai apie šių dienų rykšte tapusius vėžinius susirgimus bei širdies ir kraujagyslių ligas, todėl išskirtinis dėmesys projekte buvo skirtas informavimui apie nemokamas šių ligų prevencines programas. Po straipsniais skaitytojai rado testus, kurie padėjo ne tik įtvirtinti žinias, bet ir pasirengti projekto finaliniam egzaminui.

„Žinoti sveika“ ne tik informavo, bet ir keitė žmonių požiūrį į valstybinę sveikatos draudimo sistemą, ragino taupyti savo lėšas ir laiką bei rūpintis savo ir šeimos narių saugumu, būti savo teises ir galimybes žinančiais pacientais. Todėl labai džiugu, kad šis visuomenės informavimo planas pavyko: projektas sulaukė bene pusės milijono skaitytojų dėmesio ir daugiau kaip 1500 žmonių dalyvavo finaliniame projekto „Žinoti sveika“ žingsnelyje – privalomojo sveikatos draudimo egzamine bei pademonstravo puikias žinias“, – džiaugėsi VLK Kainų ir klasifikacijų departamento direktorius, laikinai vykdantis direktoriaus funkcijas Gintaras Kacevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją