M. Trumpickaitė pasakojo, kad šeštadienį buvo sutarta dėl pagrindinių tikslų.

„Pradžia buvo labai gera, nes visi kalbėjome apie tuos pačius tikslus. Kalbėjome apie tai, kad sveikatos apsauga turi būti orientuota į žmogų, ir į pacientą, ir į darbuotoją. Labai daug buvo šnekama apie prevenciją, visuomenės sveikatą, švietimą“, – sakė pašnekovė.

Pasak jos, buvo kalbama apie poreikį šviesti visuomenę ir ypač vaikus, kad jie jau nuo mažens žinotų, kaip sveikai gyventi. Mat tik taip bus galima užkirsti kelią ligoms, o ne galvoti, kaip išgelbėti sveikatą susirgus.

Miglė Trumpickaitė

„Manau, kad Lietuvoje tikrai yra kur pasitempti, ypač psichoemocinės sveikatos apsaugoje. Žinome, kad vaikai mokykloje yra labai mažai supažindinami su lytiniu švietimu, galų gale su tuo, kaip apsaugoti savo sveikatą, kaip sveikai gyventi. Čia tikrai yra, kur dirbti Lietuvai“, – kalbėjo medikė.

M. Trumpickaitės teigimu, norint turėti sveiką visuomenę, reikia kompleksinių priemonių – prevencijos, švietimo, taip pat ir reikiamų paslaugų reikiamu metu ligoninėse, kai nutinka kažkas skubaus.

„Toliau gryninsime temas, apie ką tiksliai kalbėsime, galų gale reikės priimti sprendimus, kokių veiksmų reikės. Birželio 2–3 dienomis Vilniuje vyks didžiulis renginys „Transform“, šį kartą jis bus akcentuotas į Nacionalinio susitarimo temas.

Tikimės, kad per metus mes turėsime parašytą dokumentą, kur bus padėti didžiausių politinių partijų parašai. Taip 15 metų į priekį turėsime labai vieningą tikslą, keičiantis valdžiai, valdantieji vis tiek turės aiškią kryptį, mes nesimėtysime nuo vienos reformos prie kitos“, – sakė M. Trumpickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)