Ligų beveik neliko

Kaip laidoje pasakojo S. Dailidė, jo pirmadienio rytas prasidėjo 5 valandą ryte – sveikuolis maudėsi lediniame vandenyje. Vyras net pačiu šalčiausiu oru į vandenį šoka jau maždaug 10 metų, o visa tai prasidėjo atradus Sveikuolių sąjungą.

„Šioje sąjungoje maudynės yra neatsiejama susitikimų dalis, jei tik yra ežeras – neri į vandenį. Kažkaip net nepastebėjęs pradėjau kartu maudytis, vėliau pats vienas tai pradėjau daryti ir kviesti kitus. Maudynės lediniame vandenyje apipintos daugybe mitų – kad susirgsi, sugadinsi sąnarius, tapsi nevaisingas, plaučių uždegimas ir panašiai. Norėjosi tuos mitus išsklaidyti“, – laidoje „Delfi rytas“ sakė pašnekovas.

 Simonas Dailidė

S. Dailidė pastebi, kad per šį laiką jo imunitetas sustiprėjo, sumažėjo ligų.

„Jei yra kokie susirgimai, greitai susitvarkai su virusiuku. Būna, kad pakyla temperatūra, bet ne ilgiau nei dvi dienas. Net ir koronavirusą greitai persirgau. Tai ir svarbu, kad imunitetas gali labai greitai susitvarkyti“, – kalbėjo sveikuolis.

Kviečia eketėje maudytis ir kitus sveikuolius

Šiuo metu vyras kviečia visus norinčius prisijungti į iššūkį ir kartu rytais maudytis Žaliuosiuose ežeruose Vilniuje. Kiekvieną darbo dieną sveikuoliai maudytis renkasi 9 valandą ryto, o savaitgaliais – 11 valandą.

„Tokį iššūkį darau jau gal 7 kartą – 30 dienų maudytis eketėje. Šiais metais susigalvojau 5 rytą keltis“, – sakė S. Dailidė.

Simonas Dailidė, maudynės lediniame vandenyje

Nufilmuotus vaizdo įrašus su ankstyvu rytu ir maudynėmis vyras kasdien kelia į internetą, o tai, pasak pašnekovo, pritraukia dar daugiau norinčių prisijungti.

Sveikuolis neslepia, kad tikrai ne kiekvieną rytą norisi taip anksti keltis ir lįsti į vandenį, tačiau labai svarbu nugalėti vidinį tinginį.

„Kiekvieną kartą, kai peržengi savo tingiu ir nenoriu, tampi tarsi nugalėtojas sau. Galiausiai, po 30 dienų jausiesi labai gerai, kad tai padarei. Atėję maudytis žmonės kalba ir dalinasi patirtimi, kaip jie pradėjo, kaip išlaikyti motyvaciją“, – kalbėjo pašnekovas.

Niekada nebandžiusiems ledinio vandens, S. Dailidė pataria pratintis po truputį. Pavyzdžiui, pasibaigus vasarai ir toliau eiti maudytis, tą patį daryti ir vėlyvą rudenį bei žiemą. Pratintis galima ir su šaltu dušu namuose.

Simonas Dailidė

„Kai namuose jau neužtenka šalto dušo, galima ateiti pas mus. Bet viską reikėtų daryti palaipsniui“, – sakė S. Dailidė.

Apie tai, kokias klaidas pradedantys maudytis lediniame vandenyje gali padaryti, vyras dalinasi savo vaizdo įrašuose. Juos stebėti galėsite ir per Delfi TV jau nuo kito pirmadienio.

„Iš tiesų, nėra daug galimybių suklysti. Pasiimi šlepetes, rankšluostį, lengvai apsirengiamus drabužius ir atvažiuoji prie ežero. Jei būsite šitame iššūkyje, matysite, ką daro žmonės, galėsite viską daryti kartu. 99 proc. žmonės po tokių maudynių tikrai nesuserga“, – kalbėjo pašnekovas.

O norintiems dar didesnių potyrių, S. Dailidė kviečia ruoštis 25 metrų plaukimui eketėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją