Leva. Pakilus nuo darbo stalo (be jokių kryptelėjimų) suskaudo dešinės kojos čiurną. Patino, skausmas nemažėja, priminti galiu, bet eiti – sunkiai. Maudžia ir blauzdoje. Skauda ir ramybės būsenos. Traumą turėjau gal prieš 40 metų, net nepamenu, ar šitos kojos. Kuo gelbėtis?

Skirmantė. Šiandien ryte kritau ir labai pasitempiau nugarą. Kuo tepti? Išgėriau vaistų nuo skausmo, patepiau pipiriniu tepalu. Nepadeda.

Nugaros skausmas

Birutė. Šlapimas šviesus, bet drumstas, dažnai norisi į tualetą, o šlapinuosi mažai, skausmingai. Kas galėtų būti ir kokie vaistai padėtų?

Egidija. Persirgus COVID-19 kankina kosulys. Ar reikia kreiptis į gydytoją, ar praeis savaime? Kosėju apie 8 dienas.

Peršalimas

Daiva. Mama kosėja jau 8 mėnesius, kartais su dusuliu. Plaučiai švarūs, nežinome, ką toliau daryti. Astma, tuberkuliozė atmesta.

Gintarė. Ką daryti, jeigu dėl vaistų pašalinio poveikio užkietėja viduriai? Nepadeda slyvos (nei džiovintos, nei nedžiovintos), nepadeda ir linų sėmenys, skysčiai, judėjimas. Padeda tik lašiukai, bet jų ilgai vartoti negalima. Be to, nuo vaistų pašalinio poveikio naktį užgula nosį, negaliu kvėpuoti, pagelbėja purškalas, kurį galima naudoti savaitę. Vaistininkė pasiūlė porą kitų, juos galima purkšti neribotai, bet nepadeda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją