Vytautė. Ko reikėtų atsisakyti ir ką būtinai reikėtų daryti, vartoti, jei diagnozuotas lėtinis autoimuninis tiroiditas?

Skydliaukė

Dalia. Jau keletą metų bangomis man pasitaiko nedidelis karščiavimas, nors nebūnu peršalusi. Vienintelis požymis – neaukšta temperatūra ir tuo metu atsirandantis nuovargis. Kas tai galėtų būti?

Vika. Pusę metų bandau prisijaukinti tinkamą miego ritmą, niekaip nepavyksta... Kiekvieną dieną guluosi 22.30 val., keliuosi 6.30 val., bandau tą pati daryti savaitgaliais jau pusmetį. Deja, jei savaitgalį nepamiegu iki 10 val., tai jaučiu miego stygių, būnu kaip ir neišmiegojusi; per pusę metų niekaip nesuveikė šis režimas... Savaitgaliais pradėjau miegoti po 10–11 val. ir jaučiuosi puikiai (geriau nei 22.30–6.30 val.). Kas čia ne taip?

Diana. Kaip atkurti žarnyno mikroflorą, jeigu teko vartoti nemažai antibiotikų? Ir ar įmanoma išgerti per daug gerųjų bakterijų maisto papildų forma?

Vaistai

Brigita. Trukdau jus ne dėl savęs, o dėl tėčio, kuriam nustatytas inkstų nepakankamumas. Suprasdami, jog patys nesugebėsime, nors nuoširdžiai visa šeima stengiamės suprasti, kaip tinkamai parinkti maisto produktus, kuriuos reikia normuoti dėl baltymų, kalio, fosforo, kreipiamės pagalbos į jus. Jei galite, patarkite ar nurodykite šaltinius, kuriuose galėtumėme rasti naudingos ir tikslingesnės informacijos apie dietas sergantiems inkstų liga.

Goda. Manau, kad man trūksta geležies, nes slenka plaukai, jaučiu didelį nuovargį, oda balta. Kaip ją sureguliuoti? Ar prieš pradedant gerti papildus, reikėtų tyrimų? Ir kokius papildus rinktis?

Valerijus Morozovas

Rasa. Vis kankina atsinaujinanti kandidozė, jau nebežinau, ką daryti. Gal jūs turite kokių patarimų, kaip jos atsikratyti?

Julius. Žiemą paūmėja dermatitas, sausa oda. Ką daryti, kad sau padėčiau?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją