Prekyba ir vyrams, ir moterims pritaikytais „Wondaleaf“ prekės ženklo prezervatyvais turėtų prasidėti gruodį. Jiems pagaminti naudojamos medžiagos priskiriamos medicininių medžiagų klasei.

Unisekso tipo prezervatyvo sumanytojas John Tang Ing Chingas yra ginekologas-akušeris. Matyt, nekeista, kad būtent šios profesijos atstovui kilo tokio prezervatyvo sukūrimo idėja, juk tokie atvejai kaip nepageidautini nėštumai ir lytiniu kelių plintančios ligos – jo darbo kasdienybė.

„Unisekso tipo prezervatyvo idėja – natūrali kasdienio mano darbo išdava. Pavyzdžiui, aš visada tinkamai apsirengiu, kad pavyktų išvengti kontakto su pacientų organizmo skysčiais, kadangi specialios priemonės apsaugo daug veiksmingiau negu rankų plovimas arba profilaktinis priešinfekcinių vaistų vartojimas. Manau, tą patį galima pasakyti ir apie lytinius santykius. Barjerinė kontracepcija, vyriški ir moteriški prezervatyvai, turėtų būti laikomi pačiomis veiksmingiausiomis priemonėmis, leidžiančiomis apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo ir lytiškai plintančių ligų“, – sakė „Wondaleaf“ unisekso tipo prezervatyvo sumanytojas John Tang Ing Chingas.

Kadangi hormoninė kontracepcija gali sukelti pašalinių reakcijų, be to, tabletės brangiai atsieina, ginekologas ėmė svarstyti, kas galėtų tapti tinkama alternatyva. Jis susimąstė apie prezervatyvus, gaminamus iš tokios pat medžiagos kaip peršviečiami tvarsčiai, todėl išsiskiriančius plonumu, elastingumu ir patikimumu. Kadangi tam tikros prezervatyvo sritys lipnios, jį prisitvirtinti galima iš anksto ir nesibaiminti, kad jis nuslys. Prezervatyvas yra dvipusis, todėl jį galima įterpti į vaginą arba užmauti ant varpos.

Vyrų kontracepcijos priemonės.

„Iš esmės tai yra įprastas prezervatyvas, tik paviršinė jo danga lipni. Taigi, tai toks prezervatyvas, kuris prilimpa prie vaginos arba penio, be to, padengia ir aplinkines sritis, todėl jo apsaugos lygis aukštesnis. Tą dalį, kuri nėra lipni, galima išversti į vieną arba kitą pusę ir naudoti kaip vyrams arba kaip moterims skirtą priemonę. Štai kodėl jis priskiriamas unisekso tipo gaminiams“, – sakė „Wondaleaf“ unisekso tipo prezervatyvo sumanytojas John Tang Ing Chingas.

Pasak prezervatyvo sumanytojo, gaminys yra patikrintas atliekant keliapakopę klinikinių tyrimų procedūrą. Jau gruodžio mėnesį tokių prezervatyvų bus galima įsigyti įmonės svetainėje.

Į vieną firminę „Wondaleaf“ dėžutę bus įdedama po du prezervatyvus. Numatyta pakuotės kaina – 14,99 Malaizijos ringito (3,12 euro).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)