Šeimos gydytojas Valerijus Morozovas atsakė į šiuos skaitytojų klausimus:

Eglė. Ilgą laiką vargstu dėl silpno kraujo. Hemoglobinas, geležis, feritinas, vitaminas D, vitaminas B, folio rūgštis – kraujo tyrimai rodo šių medžiagų stoką. Pageriu 3 mėnesius vitaminus, šiek tiek atsigaunu ir, jei padarau pertrauką, vėl viskas kartojasi. Nuovargis, irzlumas, nemiga, silpnumas... Daktarai nieko neranda, slapto kraujavimo nėra, liko neištirtas storasis žarnynas. Bet medikai kaltina prieš 12 metų padarytą skrandžio mažinimo operaciją. Kaip dar galima sustiprinti kraują? Domiuosi vitaminų terapija, lašelinėmis, bet kol kas Kaune nepavyksta rasti tokių paslaugų. Ar valstybinėse poliklinikose teikiamos tokios procedūros?

Daiva. Kokios gali būti akių obuolių skausmo priežastys? Skausmas vargina daugiau kaip pusę metų, per savaitę po 2–3 kartus, rytais ir po nakties. Pavaikščiojus, išgėrus kavos nurimsta. Dažnai tenka gerti ir vaistų nuo skausmo.

Birutė. Dėl ko sutrinka širdies ritmas?

Nijolė. Man užkimimas nepraeina jau beveik metus. Gėriau vaistų nuo rūgštingumo, bet tai turbūt ne dėl šios priežasties. Kaip gydytis?

Ona. Ką daryti, kai pulsas padidėja iki 100 ir daugiau? Ką galima vartoti pulsui mažinti?

Mišelė. Kaip sumažinti padidėjusį cholesterolį? Ar valgyti mažiau bandelių, saldainių ir torčiukų?

Gintas. Ar prieš skiepijantis nuo koronaviruso reikia tirti kraują?

Dana. Ar tinkamai elgiasi šeimos gydytoja, jei neskiria gydymo nuo skrandyje esančios 2 lygio (prieš dvejus metus nustatytos) helicobacter pylori? Kaskart po valgio jaučiu skausmą skrandžio srityje.

Ona. Jau bloga darosi nuo to monakolino, cholesterolis vis 7, ir tiek...

Artūras. Iš nosies bėga kraujas. Po darbo, duše ir (arba) atsibudus ryte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)