Čilės visuomenės sveikatos sekretoriaus pavaduotoja Paula Daza sakė: „Mūsų turimi duomenys leidžia užtikrintai teigti, kad „Pfizer“ vakcina yra saugi. Besilaukiančios moterys, kurios nori pasiskiepyti, privalo pateikti jų gydytojo rekomendaciją vakcinuotis nuo SARS-CoV-2“.

Kūdikio besilaukianti Čilės gyventoja Jenny Perez kalbėjo: „Manau, kad tai puiki iniciatyva, apsauga tiesiog būtina, nes juk nežinome, kaip tas virusas mutuoja. Atvykau skiepytis ne todėl, kad noriu, o todėl, kad tai padaryti liepė mano gydytojas. Atliko tyrimus ir patvirtino, kad galiu saugiai gauti vakciną“.

COVID-19 vakcinos

Kaip antradienį paaiškino Čilės sveikatos priežiūros pareigūnai, besilaukiančioms moterims rekomenduojama būtent „Pfizer“ vakcina. Čilė – viena iš Lotynų Amerikos ir pasaulio šalių, kur vakcinavimo kampanija vyksta sparčiausiai. Procesas kiek sulėtėjo pastarosiomis savaitėmis, nes suteikiamas prioritetas antrosioms dozėms.

„La Florida“ rajono visuomenės sveikatos skyriaus vadovas Alfredo Bravo pasakojo: „Mes esame vieni pirmųjų, pradėję skiepyti besilaukiančias moteris, žinoma, prieš tai įsitikinome, kad tai saugu. Tam pritarė ir sveikatos apsaugos ministerijos patariamasis komitetas. Ministerija pasvėrė visas naudas ir rizikas, ir tada pateikė savo rekomendaciją. Tai tikrai saugus procesas: besilaukiančios moterys, kurios atitinka reikalavimus, neturėtų turėti jokių abejonių dėl skiepų saugumo“.

Čilėje nuo COVID-19 jau paskiepyti 32 proc. gyventojų – daugiausiai iš visų Lotynų Amerikos šalių.