Kaip sakė pašnekovas, atostogos būtinos kiekvienam ir per jas reikia leisti sau pailsėti, pagulėti, žiūrėti filmus ir skaniai valgyti. Bet taip pat reikia prisiminti, kad jos baigsis ir tikrai teks grįžti į įprastą rutiną. Todėl po atostogų reikia nebenuolaidžiauti sau ir stengtis vėl kibti į darbus.

„Dauguma dabar užsibrėžė naujus tikslus. Kaip tik laikas jų siekti, nebėra laiko gulėti. Linkiu žmonėms kuo greičiau grįžti į ritmą“, – laidoje kalbėjo I. Bakėjus.

Kaip nugalėti tinginį savyje?

Treneris rėžia tiesiai šviesiai: reikia tiesiog imti ir daryti. Kartais, pasak pašnekovo, padeda motyvaciniai vaizdo įrašai, paskaitos. Taip pat norą sportuoti gali paskatinti kitų žmonių pokyčiai.

Taip pat I. Bakėjus pataria keisti gyvenseną nuo mažų žingsnelių.

„Pavyzdžiui, pradėkite keisti gyvenimą nuo sveikų pusryčių. Arba jei pradedate mankštintis, nebūtinai iškart turite griebtis labai sunkios mankštos, kilnoti svorius, daryti atsispaudimus. Galima tiesiog išjudinti savo kūno raumenis, sąnarius po ilgų užsitęsusių atostogų, kurios vis dar kažkuria prasme tęsiasi, nes dirbame namuose“, – sakė I. Bakėjus.

Anksčiau sausio mėnesį kasmet sporto klubai tiesiog lūždavo nuo naujų klientų. Tačiau vasarį žmonių vėl smarkiai sumažėdavo. Pasak trenerio, šiais metais visi pažadai pradėti sportuoti gali būti įgyvendinami dar sunkiau, nes sporto klubai duodavo savotišką motyvaciją – kad ir pirmiems mėnesiams.

„Kai sporto klubai uždaryti, nebėra tiek motyvacijos sportuoti. Juk kai ten nueidavome, galėdavome ir prieš kitus pasigirti“, – kalbėjo pašnekovas.

Sportas namuose

Trenerio teigimu, verta prisiminti, jog yra įvairių sporto programų galima nusipirkti ir internete, o su treneriais galima kalbėtis nuotoliniu būdu ir gauti rekomendacijų, kuri programa asmeniškai tiktų.

„Be to, kaip tik privalumas yra tai, kad nereikia niekur eiti, leisti pinigus gražiai aprangai, prieš kažką pasirodyti. Reikia tiesiog susirasti mėgiamą sporto rūšį – galima šokti, sportuoti su svoriais, atlikti jėgos treniruotes“, – sakė I. Bakėjus.

Pasak pašnekovo, pradėjus sportuoti vėliau nejučia pradėsite galvoti apie sveikesnį maistą ir juo domėtis.

Sportas namuose

Ar sportuojant vieniems galima prisidaryti daugiau žalos?

„Labai opi ir aktuali tema. Žmonės susižaloja, jiems skauda. Po to man parašo ir sako – kažką prisidirbau, man jau ilgą laiką skauda pėdas, blauzdas, reikia kreiptis į specialistus. Iš tiesų, šiuo metu tikrai galima rašyti treneriams ir sporto klubams, su jais konsultuotis ir klausti, pasitikslinti, ar tiks sudaryta sporto programa.

Dėl to žmones skatinu bendrauti su treneriais. Juo labiau, kad galima skambinti vaizdo skambučiais ir turėti nuotolines konsultacijas, treniruotes su treneriu“, – kalbėjo I. Bakėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)