Gydytojas sako, kad ledai teigiamai veikia mūsų imunitetą.

„Dozuotas kontroliuojamas šaltukas gerklėje pratina mūsų gleivines prie šalto oro poveikio ir gali būti traktuojamas kaip maža grūdinimosi proceso dalelė, – sako šeimos gydytojas V. Morozovas.

– Todėl dažniausiai mano mažieji pacientai išgirsta rekomendaciją bet kada ir bet kokiu oru kasdien suvalgyti po dvi porcijas ledų.

Tik prisiminkime, kad grūdinimas yra tęstinis, nepertraukiamas ir palaipsninis procesas.“

Gydytojas ragina įsidėmeti, kad ledų porcija – tai maistas, o ne nekaltas užkandis.

Ledai

Visgi, kalbant apie imuniteto ir ledų sąsajas, yra ir neigiamas aspektas.

„Nepripratinta gerklė, retai ragaujanti šaltą skanėstą ir pavargusi nuo tėvų arba senelių rūpinimosi jų sveikata, dažnai kramto ir ryja greitai, kol nepamatė ir neatėmė, tad tikrai gali atšaldyti ir sudirginti gleivines, – sako šeimos gydytojas.

– Susirgti nesusirgs, bet diskomfortą pajaus. O rūpestingiems augintojams tik to ir reikia – apkaltinti ledus.“

Labai svarbu vadovautis taisykle – ledus perkame ir valgome porcijomis, o ne kibirėliais, maišeliais, dėžutėmis. Tai gydytojas įvardija kaip blogį.

„Renkamės ledus su minimaliu kiekiu priedų, dažiklių ir pridėtinio cukraus. Geriau patiems namuose priberti uogų ar kitokio pagardo. O dar geriau ir ledus patiems gaminti“, – pataria šeimos gydytojas V. Morozovas.

Kviečiame žiūrėti naujausią laidą „Sveiki! Su gydytoju V. Morozovu“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)