Kodėl burnoje jaučiu nemalonų skonį, kartumą?

Priežasčių gali būti daug. Manau, kad išgirdus daugiau ligos simptomų – kas išprovokuoja, kada nemalonumą dažniau jaučiate ir minimali šeimos gydytojo apžiūra leistų atsakyti į šį klausimą. Dažniausios priežastys – pagedę dantys, kylanti skrandžio rūgštis arba bėganti nosis.

Kodėl galvoje cypia?

Jeigu klausimas yra, kodėl cypia būtent galvoje, tai todėl kad galvoje yra mūsų klausos aparatas, kuris įvertina visą garso informaciją. Jeigu klausiate, kodėl cypia, tai greičiausiai yra pakenkiamas klausos nervas, tokiu būdu jis sukelia cypimo įspūdį. Ar jis yra pakenkiamas mechaniškai, t. y., spaudžiamas iš ausies, ar tai yra kažkoks uždegiminis procesas nervuose, ar jis yra pakenkiamas dėl kraujagyslinės patologijos, į šį klausimą gali atsakyti gydytojai specialistai.

Kodėl karantino metu viskas pradėjo erzinti, kodėl nuo slogos padeda tik vieni vaistai ir jau nebegaliu be jų gyventi, kodėl zvimbia ausyse – į šiuos ir kitus klausimus šeimos gydytojas V. Morozovas atsakė laidoje „Sveiki! Su gydytoju V. Morozovu.“

Laidoje taip pat žiūrėkite:

Angliavandeniai ir jų vartojimas apipintas įvairiomis nuomonėmis ir faktais, tačiau, jie, deja, ne visada teisingi. Galime rasti šimtus apibūdinimų – greiti, lėti, naudingi, blogi, rafinuoti ir t.t. Delfi TV laidoje „Sveiki! Su gydytoju V. Morozovu” gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė paneigė ne vieną sklandantį mitą ir papasakos, kaip teisingai vartoti angliavandenius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)