Pirštais pradėjo badyti kolegos

Laidoje „Motyvacija judėti“ pašnekovas Danielius pasakoja, jog sportas jam ir seniau nebuvo svetimas, mat prieš daug metų vyras mėtė diską, vėliau pradėjo domėtis futbolu. Vis dėlto vienas įvykis pakeitė gyvensenos įpročius į blogąją pusę.

„Staiga gavau traumą. Nustojau judėti ir bėgioti, tačiau nepakeičiau savo mitybos įpročių, toliau valgiau traškučius, picą, šokoladą“, – kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, netrukus akis badyti pradėjo užaugęs pilvas.

„Vieną dieną atėjus į darbą man kolega pasakė: Danieliau, gal tau reikėtų mažiau valgyti? Kitą kartą ėjau į parduotuvę pirkti kelnių. Tiko tik didžiausias dydis. Nuėjus į darbą su tomis pačiomis kelnėmis, sėdausi ant kėdės ir tik staiga jos praplyšo per siūlę. Tada supratau, kad reikia kažką daryti“, – sakė Danielius.

Vyras tikina, kad pradėti keisti gyvenseną nėra taip sunku, kaip gali atrodyti. Svarbiausia yra apgalvoti ir susitvarkyti savo mitybą bei pakeisti jos įpročius. Visų pirma – nustoti užkandžiauti.

„Juk po maisto taip norisi kokio šokoladuko, tačiau reikia tą norą nugalėti. Aš per dieną griežtai valgau 3 kartus. Dabar rytas prasideda nuo stiklinės vandens. 6 valandą jau esu sporto klube, padarau mankštą ir kardio treniruotę. Važiuojant į darbą pavalgau, stengiuosi rytais valgyti daugiau baltymų, pavyzdžiui, varškės“, – kalbėjo vyras.

Net ir dirbdamas Danielius stengiasi nepamiršti judėti – vis atsistoti, pavaikščioti, prisiminti, kad nuolat sėdėti nėra sveika.

„Pietums dažniausiai renkuosi vištieną ir angliavandenius, pavyzdžiui, ryžius, grikius ar makaronus, taip pat, žinoma, daržoves. Po darbo keliauju į treniruotę ir treniruojuosi su svoriais tris kartus per savaitę. Po grįžęs namo pavalgau vakarienę“, – pasakojo pašnekovas.

Be to, reikia suprasti, kad tik nuolat judant ir valgant sveiką maistą galima pasiekti balansą.

Sunkiausia – atsikelti ryte

„Manau, jog yra trys svarbiausios taisyklės: mankšta ryte, 3 patiekalai per dieną ir kokybiškas miegas. Rytais keliuosi 5.30, nors seniau keldavausi 20 minučių prieš prasidedant darbui. Greitai apsirengdavau, pagriebdavau, kas pasitaikydavo po ranka, pavyzdžiui, bandelę ir išbėgdavau į darbą“, – apie senus įpročius atvirauja Danielius.

Pasak jo, atsikelti iš lovos ir yra sunkiausia dalis. Mat kai tai padarai, jau nebeturi, kur trauktis ir reikia eiti sportuoti.

„Seniau svėriau 112,5 kg. Dabar sveriu 107 kg. Mano tikslas – iki balandžio mėnesio sumažinti svorį iki 90 kg“, – sako Danielius.

O kaip reagavo artimieji?

„Draugai visada sutikę mane juokauja ir kviečia eiti valgyti picos ar kebabų. Mažiau pažįstami žmonės pagiria ir paskatina. Mano močiutė pradėjo sveikiau gaminti, pavyzdžiui, dėti mažiau grietinės“, – šypsosi vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)