Dalį būsimo valgiaraščio patiekalų penktadienio popietę ragavo įvairaus amžiaus Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos moksleiviai.

Nors moksleiviai šįkart ragavo tik 5 sriubas, 6 karštus patiekalus ir 5 desertus, būsimame viešame rekomendaciniame valgiaraštyje kiekvienos grupės patiekalų bus po keliolika.

Meniu kūrusi maisto technologė sakė, kad ypač buvo atsižvelgiama į sveikos mitybos principus: patiekalai negruzdinti, kepti nebent orkaitėje, iki minimalios ribos sumažintas druskos ir cukraus kiekis, naudojama daug daržovių, kruopų.

Ugdymo įstaigoms bus rekomenduojamas ne tik valgiaraštis, bet ir švediško stalo principas – kad vaikai patys į savo lėkštes galėtų įsidėti maisto. Pastarąjį pasiūlymą vaikai vertina įvairiai.

Ką valgė vaikai?

Sriubos

Vištienos sultinys su makaronais

Trinta brokolių sriuba su moliūgų sėklomis

Sultinys su jautiena ir daržovėmis

Morkų sriuba

Pagrindiniai patiekalai ir garnyrai

Jautienos troškinys su pomidorais

Maltiniai (jautiena/kiauliena) su grikiais ir daržovėmis

Menkė su ryžiais ir daržovėmis

Varškėčiai su trintomis uogomis

Makaronai su vištiena

Desertai, užkandžiai

Čija pudingas

Braškinis glotnutis

Burokėlių pyragas

Saulėgrąžų chalva

Sausainiai

Labiausiai vaikams patiko sultinys su jautiena ir daržovėmis; varškėčiai su trintomis uogomis bei jautienos troškinys su pomidorais; braškinis glotnutis bei saulėgrąžų chalva.