Nors maisto netoleravimo simptomai panašūs į alergiją, tačiau priežastys yra skirtingos. Maisto netoleravimas gali būti imunologinis, t.y., kai organizme susidaro vienokie ar kitokie imuniniai kompleksai, sukeliantys simptomus, ir neimunologinis, kai trūksta atitinkamų fermentų tam, kad maisto produktai būtų reikiamai suvirškinti.

Maisto netoleravimo tyrimas dažniausiai atskleidžia simptomus, tačiau neišsprendžia tikrosios ligos priežasties, tik palengvina organizmo būklę tinkamai subalansavus maisto produktus.

Tikroji maisto netoleravimo priežastis gali būti virškinimo fermentų trūkumas, virškinimo organų ligos, žarnyno infekcijos ir daugelis kitų priežasčių. Prie maisto netoleravimo priskiriamas ir laktozės, glitimo ar histamino netoleravimas.

Kas yra maisto netoleravimas, kokie jo simptomai, kaip jį atskirti ir nepainioti su alergijomis, kaip išsiaiškinti jo priežastis ir lengvinti simptomus – pokalbis su SYNLAB laboratorinių tyrimų eksperte Regina Lensbergaite.

Užduokite klausimus apie maisto netoleravimą specialistei ir juos atsakysime tiesioginėje DELFI konferencijoje gegužės 18 d. 10 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją